Balmazújvárosban bukott a Fidesz támogatottja, Pásztón viszont nyert a kormánypárt

2018. augusztus 12., 22:10

Szerző:

Balmazújvárosban ugyan hivatalosan két független polgármester-jelölt között dőlt el az időközi választás - Hegedűs Péter helyi vállalkozó javára -, azonban a vesztes Nagy Tamás valójában a Fidesz támogatásával indult. Ennek ékes bizonyítékát adja az 444.hu által észrevett televíziós nyilatkozat, ahol Nagy feltűnően pozitívan beszél a fideszes Kósa Lajosról, Debrecen országgyűlési képviselőjéről.

Eközben a valasztas.hu szerint a Nógrád megyei Pásztón 77,78 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Farkas Attila vezetett a polgármester-választáson 1432 vokssal (50,18 százalék), de nagyon szűk különbséggel, mindössze 95 szavazattal múlta a felül az 1337 (46,85 százalék) szavazatot begyűjtő eddigi polgármestert, a független Dömsödi Gábort.

Azonban a végleges eredmény szerint Farkas Attila 1887 szavazatot kapott, Dömsödi Gábor pedig 1781 voksot szerzett. A harmadik jelöltre, a szintén független Plecskó Péterre 122-en szavaztak.

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.