Baleset: meghalt egy utas, egy 13 éves lány pedig súlyos sérüléseket szenvedett

A rendőrség kéri, akinek kinek módjában áll, válasszon másik útvonalat.

2022. február 12., 10:10

Szerző:

A 12-es főút Vác és Verőce között szakaszán, 2022. február 12-én 7 óra 50 perc körül Verőce irányából haladt személyautóval egy 45 éves asszony, amikor – egyelőre tisztázatlan okból – áttért a szemközti sávba és összeütközött egy másik járművel – írja a police.hu. A baleset következtében a nő, valamint egyik utasa, egy 16 éves lány könnyű, másik utasa, egy 13 éves lány súlyos sérüléseket szenvedett.

A másik jármű 59 éves budapesti sofőrje súlyosan megsérült, a jobb első ülésen utazó, 56 éves női utas meghalt. A rendőrök a helyszínelés és a mentési munkálatok idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt, a forgalmat a 2-es főútra terelik. A rendőrség kéri, akinek kinek módjában áll, válasszon másik útvonalat.

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: 168.hu / Dimény András)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.