Újabb balatoni polgármester mondott le, rosszindulatú támadásokat, külső okokat emleget a távozó településvezető

2020. július 22., 16:57

Szerző:

Feloszlatta magát szerdán Szigliget képviselő-testülete

- erősítette meg Lutár Mária, a település jegyzője a hirbalaton.hu portál információját az MTI-nek.

Balassa Balázs

Az észak-balatoni településen kezdetben képviselőként, majd 18 éve független polgármesterként dolgozó Balassa Balázs - aki a térség önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöke volt öt éven át 2019-ig, majd a szervezet társelnöke lett.

Balassa Balázs a hirbalaton.hu-val annyit közölt, hogy nem a képviselő-testületen belüli konfliktusok, hanem egyértelműen külső okok vezettek elhatározásához.

"Nagyon nehéz döntés volt, de úgy érzem, hogy ma már nem lehet a szerint az értékrend szerint végezni a munkámat, amelyben hiszek és amit képviseltem az elmúlt 22 évben"

- mondta a balatoni portálnak.

"Egyre nehezebben élem meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat. Rá kellett döbbennem arra, hogy nagyon megváltozott az a közeg, ami körül vesz bennünket, és amiért korábban időt, energiát nem kímélve szerettem dolgozni. Végső döntésem meghatározó okát még nem szeretném nyilvánosságra hozni."

Lutár Mária közölte, hogy az időközi választás időpontját 15 napon belül kell kitűzni.

A település új vezetésének megválasztásáig a leköszönő polgármester és képviselő-testület marad hivatalban, változatlan hatáskörrel - tette hozzá.

Balassa Balázst kereste a 168 Óra is, de lapunk érdeklődésére nem kívánt többet mondani. 

Nem ő az egyedüli Balaton-parti polgármester, aki lemond tiszteségéről a közelmúltban. Balatonszemes polgármestere, Szomorú Szilárd döntését azzal indokolta, hogy nem arra vállakozott, ami ma a településen folyik. Konkrétumokat ő sem írt, miért távozik hivatalából. 

Érdemes megemlíteni, hogy a közelmúltban a balatoni települések szembekerültek a kormánnyal, amely privatizálni akarta a balatoni kikötőket.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.