A Boci csoki és a Balaton szelet is a háború áldozata

Több üzlet polcáról is eltűnt a Balaton szelet és a Boci csoki, ugyanis mindkettő gyártása Ukrajnában folyt, de a háború miatt leállították a gyárat egy időre.

2022. május 14., 06:57

Szerző:

A Balaton szelet és a Boci csoki jelentős részét egyaránt a nyugat-ukrajnai Lvivben gyártották, de az orosz-ukrán háború miatt a Nestlé leállította egy időre a gyárát az ott dolgozó kollégáinak épsége és biztonsága miatt – közölte a Nestlé Hungária Kft. az Index megkeresésére.

A cég közölte, hogy a gyár nem sérült meg a háborúban, ezért az előző hetekben már újraindították a termelést, de az üzem jelenleg csak az ukrán piacra termel. Hozzátették: amennyiben a körülmények megengedik, újra fognak exportra is termelni.

A Boci csokoládék gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra szervezte át a helyzet normalizálódásáig. Viszont nem kell teljesen Balaton szelet vagy Boci csoki nélkül maradnunk, ugyanis a Balaton Újhullám vagy Balaton Bumm, valamint a mogyorós- mazsolás-zselés, nagy táblás Boci-variációk elérhetőek hazánkban.

(Kiemelt kép forrása: Balaton szelet Facebook)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.