Alig kell többet fizetni egy éjszakáért egy szingapúri luxushotelben, mint Tapolcán egy 4 csillagos szállodában

2020. augusztus 9., 20:05

Szerző:

Szinte ugyanannyit kell fizetni egy szingapúri luxushotelben, mint egy tapolcai szállodában egy utazási blogger szerint. Az RTL Híradó utánajárt az áraknak, és az derült ki, hogy Tapolcán két embernek egy éjszakára 92 ezer forintba kerül a szállás. Ez viszont már akciós ár, eredetileg 109 ezer forint lett volna, míg ugyanez a szingapúri luxushotelben 115 ezer forintba kerül.

A különbség csak 23 ezer forint.

Egy siófoki hotelben 55 ezer forintot kell fizetni egy éjszakáért, ehhez képest Máltán egy négycsillagos szállodában 30-40 ezerért lehet foglalni tengerre néző szobát. A Magyar Szálloda Szövetség ügyvezető igazgatója, Flesch Tamás a csatornának azt nyilatkozta, hogy a magyar szállodai árak csaknem 10 százalékkal emelkedtek a tavalyiakhoz képest.

– Nehéz a a turizmusban bárkit nyertesnek kiemelni, de talán a Balaton tényleg egyfajta nyertese lehet. A július és augusztus hónap igen kiemelkedő a Balaton életében. Bízunk benne, hogy ősszel is megmaradnak majd a vendégek

– mondta Flesch Tamás.

A szallas.hu összesítése alapján a belföldön nyaralóknak több mint egyharmada választotta a magyar tengert. A főszezonban 70-90 százalékos foglaltsággal működik sok szállás, a hosszú hétvégén pedig teltházra számítanak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.