A Balaton nem magántenger – a Momentum megjelölte a NER-oligarchák érdekeltségeit a tó partján

2020. július 18., 11:30

Szerző:

„A magyar tenger NEM magántenger!

Péntek este a Balatonon akcióztunk. Megjelöltük a NER oligarchák érdekeltségeit.

Elég volt a rablóprivatizációból!" – tudatta a Facebookon a Momentum.

A párt aktivistái felkeresték a Club Aligát, a siófoki Aranypart Kempinget, a Hotel Helios Hévízt és a Balatonfüredi Nemzeti Vitorlásközpontot is. Balaton és környéke nem csak Magyarország, de Közép-Európa egyik legsikeresebb, leggyorsabban fejlődő régiója is lehetne.

Lehetne, ha a fideszes elit, a NER újdonsült lovagjai – Mészáros, Tiborcz és Matolcsy vezetésével – hathatós állami segítséggel nem épp most nyúlnák le maguknak szőröstül-bőröstül

– írták.

A párt néhány napja egy másik gerillakaakciót szervezett, a kormány nemzeti konzultációs plakátjait „javította ki":

A Balaton NER-es privatizációja ellen többen és többféleképpen tiltakoznak. Az MSZP somogyi vezetősége például a szabadtrandok védelmében, részben ugyancsak a NER-oligarchia terjeszkedése ellen gyűjt aláírásokat:

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.