Ipari kikötőt építenek a Balatonon, hogy legyen hol berakodni a rengeteg követ

2019. október 31., 15:56

Szerző:

Ez egyre szebb lesz, most meg ipari kikötőt építenek a Balatonon

Egy balatoni gigaberuházás, egy ipari kikötő építésének előkészületei kezdődtek Balatongyörök és Vonyarcvashegy határában, a Szent Mihály-kápolnától alig 400 méterre – írja számolt Balatontipp.hu nyomán a napi.hu.

Az új ipari kikötőt a Balatongyörök és Vonyarcvashegy között jelenleg is üzemelő 110 ezer köbméter befogadóképességű zagytér mellett szeretnék kialakítani – mondta Pécseli Péter, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltségének vezetője még a nyár elején a Balaton Fejlesztési Tanács nyár eleji környezetvédelmi konferenciáján.

A Balaton-part Vonyarcvashegynél
Fotó: Youtube

Az iszap partra transzportálása mellett lehetőség nyílik nagy tömegű kő berakásra, és egy komoly téli kikötő kialakítására, ahol a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. flottáját és az egyéb ipari jellegű flottát is be lehetne fogadni. Egy olyan központi fekvésű ipari létesítmény alakulna ki, amire égetően nagy szükség van a Balatonon – fogalmazott a szakember, megjegyezve:

a Balatont üzemeltetni kell. 

Az önkormányzatok hivatalos megkeresést még nem kaptak az ügyben, de a tervezést előkészítő szakemberek már puhatolództak náluk. A jelek szerint alapvetően nem zárkóznának el az ötlettől, ha garantálható, hogy április közepétől október végéig nem lesz zajos, vagy a környezetet más módon terhelő tevékenység a kikötő miatt

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.