Bakondi Györgyék nagyobb illegális migrációra számítanak, mint amilyen 2015-ben volt

A prognózisok szerint akár nagyobb migrációs nyomás is érheti Európát, mint 2015-ben - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

2022. július 14., 21:15

Szerző:

Bakondi György szerint ha nem sikerül az ENSZ koordinációjával a kibocsájtó országokba eljuttatni az ukrajnai háború miatt kieső élelmiszer-szállítmányokat, akkor tömegek kényszerülnek arra, hogy elhagyják országukat.

Az illegális bevándorlás ezért „tartósan velünk maradó”, az emberek alapvető biztonságát, mindennapjait érintő problémát jelent – mondta.

A főtanácsadót kérdezték arról a csütörtöki, több szerb városban tartott rendőrségi razziáról is, amely során nagy mennyiségű fegyvert, lőszert és szúró eszközöket foglaltak le a migránsoktól. Az, hogy ezek a bandák erőszakkal, fegyverrel is fellépnek, azt jelzi, „mindenre elszántak”, a biztonsági fenyegetés elérte a kritikus határt – közölte Bakondi György.

(Kiemelt képünk: Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az illegális bevándorlásról tart sajtótájékoztatót a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. december 28-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)