Feri pedig megúszta: Bakács Tiborból takarító lett, de most jól megkritizálta az Elkxurtukot

A kritikussal Fiala János a KeljfelJancsi című műsorban beszélgetett az Elkxrtuk-ról. 

2021. október 25., 10:41

Szerző:

Bakács Tibor szerint az Elkxruk egy régi magyar szó és ezért lett a politikai dráma címe. A jelenleg takarítóként dolgozó kritikus úgy látja, hogy korhatár nélkül megtekinthető a film, amelyet egyértelműen a propaganda műfajába sorol. A KeljFelJancsi-ban úgy fogalmazott Fiala Jánosnak, hogy az Elkxrtuk nem tudta kikerülni a tehetség problémáját és az is látszik, hogy nem Lars von Trier operatőre dolgozott a mozin. 

Bakács Tibor a műsorban azt is kijelentette, hogy a Kálomista Gábor producer által is fémjelzett film követi ugyan a politikai krimi kliséit, de a katarzis egyértelműen hiba volt. A kritikus annak is hangot adott Fiala János műsorában, hogy a rendező választás is elhibázottnak bizonyult, mert a direktor külföldiként nem érezhette át a 2006-os politikai klímát. „Az utca hangulata nélkül csinálták meg, ez felfoghatatlan!” – fogalmazott Bakács. A korábbi kritikus szerint fontos részletek is hiányoznak az Elkxrtukból és bizonyos történéséket gyermekdednek nevezett. 

„Az Elkxrtuk hatása alá lehet kerülni, de nem tart sokáig”

- válaszolta a műsorvezető kérdésére Bakács Tibor. A takarító és kritikus úgy látja nem túl szerencsés,  hogy Gyurcsány Ferenc nem szerepel a filmben. A főgonosz szerepében emiatt Dobrev Klára került Bakács véleménye szerint. 

 (Kiemelt kép: dfp.hu)