Azért a régi slágerek is jól szólnak – Szijjártó szerint új szintre emelkedett a migráció

Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, már felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szabadkán, ahol szerb hivatali kollégájával, Nikola Selakoviccsal találkozott.

2022. július 4., 13:39

Szerző:

Kiemelte: kritikus időszakban került sor erre a találkozóra, hiszen „Európa drámai kihívások előtt áll”.

Mint mondta: a Magyarország szomszédságában zajló háború és az arra adott szankciós válaszok tartósan háborús inflációs környezetet hoznak létre.

„Emellett fokozódik a menekültválság, és egyre súlyosabb migrációs kihívásokkal kell szembe néznünk, ráadásul mi, magyarok - alapvetően egyedüliként - szembesülünk kihívással egyszerre délről és keletről, mondhatni kettős nyomás alatt állunk” – húzta alá Szijjártó Péter.

A közös sajtótájékoztatón a külgazdasági és külügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy az ukrajnai háború fokozódó intenzitása miatt egyre nő a menekültek száma Magyarország keleti határán, és már naponta több mint tízezer menekült érkezik az országba, számuk pedig már meghaladta a 820 ezret.

„Mindezzel párhuzamosan a migrációs nyomás is egyre súlyosabb. A mai napig több mint 110 ezer illegális migránst állítottunk meg a déli határunkon” – mutatott rá Szijjártó Péter, aki arra is kitért, hogy az egyre erőszakosabb, és fegyverrel rendelkező migránsok biztonsági fenyegetést jelentenek Szerbia és Magyarország számára is.

„Világossá kell tenni, hogy itt semmifajta emberi jogi kérdésről nincsen szó” – emelte ki.

„Szeretném világossá tenni, hogy ezeknek az embereknek, akik megtámadják a rendőreinket, akik agresszíven viselkednek itt Szerbiában, akik lövöldöznek, ezeknek az embereknek semmilyen joguk nincsen arra, hogy belépjenek Magyarország területére”

– szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Nissho Hungary Precíziós Kft. gyáravató ünnepségén Újhartyánban 2022. május 26-án. A japán tulajdonosi hátterű vállalat új üzemében optikai fóliákat fognak előállítani az elektromos autóipar számára. A beruházás értéke négymilliárd forint volt, amelyhez az állam 1,4 milliárd forint fejlesztési adókedvezményt nyújtott, így segítve 140 munkahely létrehozását.
MTI/Koszticsák Szilárd)

 

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.