Az új hét sem indulhat erős széllökések nékül

Egy esernyőt is érdemes lesz magunknál tartani. 

2022. február 21., 06:30

Szerző:

Hétfőn az átvonuló hidegfront nyomán erős lökések bárhol, viharos szél északnyugaton és délnyugaton fordulhat elő. Kedden és szerdán a legnagyobb lökések a 80 km/órát is meghaladhatják – számolt be vasárnap az Időkép.

A meteorológiai portál esőre is figyelmeztet, hétfőn ugyanis országszerte borongós idő lesz. A legmagasabb hegycsúcsokon havazhat is, ugyanakkor kedden és szerdán már naposabb idő lesz, de ezzel együtt gyors mozgású záporok, hózáporok vonulnak majd át az országon. A cikk szerint

nagyobb területen szerda délelőtt havazhat, de a délutáni 10 fok körüli maximum-hőmérséklet hamar véget vet a téli hangulatnak.

Hétfőn napközben egy újabb hidegfront érkezik, ami többfelé hoz átmeneti esőt, záporokat, néhol egy-egy zivatarra, apró szemű jégre is van némi esély, a legmagasabb hegycsúcsokon pedig hózápor sem kizárt. Kezdetben a déli-délnyugati szél lesz élénk, helyenként erős, majd délután a front érkezésével a nyugatira, északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, erős, néhol viharos lökések. Hajnalban -1 és +6, kora délután 7 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. Reggelre a szélcsendesebb tájakon foltokban párássá válhat a levegő.

Kedden a napos időszakokat felhőátvonulások zavarhatják meg, melyekből több tájegységünkön is futó záporok alakulhatnak ki. Élénk, erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 12 fok között alakulhat.

Szerdán többfelé kialakulhat eső, zápor, helyenként havas eső, esetleg a magasabban fekvő tájakon átmenetileg gyenge havazás is, de naposabb tájakkal is találkozhatunk majd. A Dunántúlon és a középső tájakon erős, viharos lesz az északnyugati szél. Hajnalban sokfelé fagyni fog, délután pedig 3-13 fokra van kilátás, keleten, északkeleten mérhetjük majd az alacsonyabb értékeket.

Csütörtökön az ország legnagyobb részén sok napsütésre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton élénk, néhol erős lehet a délies szél. A fagyos reggelt 7-12 fokos délután követhet. 

Pénteken napközben nyugatra, északnyugatra és északra vastagabb felhők érkezhetnek, de kisebb eső csak kora estétől valószínű ezeken a tájakon – írja az Időkép részletes időjárás-előrejelzésében.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.