Az Orbán-kormány ötmilliárdért vesz Iránban palotát, de a fideszesek leszavazták, hogy a nyugdíjasok ugyanekkora fűtési támogatást kapjanak

2018. február 26., 17:10

Szerző:

„A hülyeségre mindig van pénz, az emberekre sosincs” - fakadt ki a Facebookon Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. A megjegyzést az váltotta ki, hogy a Párbeszéd társelnöke ötmilliárd forintos plusztámogatásra tett javaslatot az egyedül élő nyugdíjasok és kisgyerekesek fűtésének támogatásához, de a fideszes képviselők indoklás nélkül leszavazták. Pedig idén már 149 ember fagyott halálra, sokan saját otthonukban. 

Mindeközben decemberben hasonló nagyságú  összeget, körülbelül ötmilliárd forintot fordított arra a kormány, hogy a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium megvásárolja, felújítsa és bebútorozza azt a teheráni épületet, amelyet Magyarország új iráni nagykövetségének szánnak.  

Ahogy megírtuk, az Orbán-kormány a legszívesebben titkolná, hogy összesen hányan fagytak halálra, és ahogy egyéb témákban is, pontos adatok helyett inkább azt hangoztatja, hogy mennyit költött a szegények megsegítésére. A Város Mindenkié csoport tavaly március óta kéri az adatokat a 2012 és 2017 közötti adatokat. Mivel pontos számokat ők sem kaptak, pert indítottak az Országos Rendőr-főkapitányság ellen.

Januárban jelent meg az Eurostat döbbenetes statisztikája, miszerint jelenleg Magyarországon 900 ezer ember nem tudja rendesen fűteni otthonát. Vannak, akik az ételt vonják meg maguktól azért, hogy fűteni tudjanak.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.