Az Orbán-kormány már nem is képviselteti magát a Magyarországról szóló EP-vitán

2019. január 22., 16:11

Szerző:

A jövő heti, Magyarországgal foglalkozó EP-vitán senki sem fogja képviselni az Orbán-kormányt - mondta Brüsszelben Szijjártó Péter. - Választási kampány van, meghagyjuk a színjátékot azoknak, akik ebben részt kívánnak venni - nyilatkozta az MTI-nek a külügyminiszter.

A migrációs együttműködésnek nem azt a célt kellene szolgálnia, hogy minél többen eljöhessenek Afrikából, hanem azt, hogy lehetőleg mindenki ott maradjon - folytatta Szijjártó Péter az Európai Unió és az Afrikai Unió országainak külügyminiszteri szintű találkozója után.

A magyarországi helyzet kérdését január 30-án tűzték napirendre az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén.

A vitát a Judith Sargentinit is soraiban tudó zöldpárti frakció kezdeményezte még a múlt hónapban a legfrissebb magyarországi fejleményekre, a tüntetésekre, a Munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel.

Brüsszeli források szerint a Fidesz pártcsalásdja, az Európai Néppárt nem támogatta, hogy mostan tartsák meg a vitát.

2024. március 1., 10:20

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők. 

2024. március 1., 09:42

Orbán Viktor szűk köre több titkot gyárt. Tavaly 28 olyan kormányhatározat született, aminek még a címe is titkos.