Az Orbán-kormány beismerte, hogy hamisak a vádjai, de folytatja a harcot Soros és az EU ellen

Közjogilag értelmezhetetlen eszközzel, határozati javaslattal állítanák meg Brüsszelt, azaz az Európai Parlament egy állásfoglalását, amelyet alaposan meghamisítanak, és ezt még be is vallják.

2017. december 11., 12:05

Szerző:

Még ma elfogadhatja az Országgyűlés azt a parlamenti határozati javaslatot, amelyet tegnapi dátummal, méghozzá éjjel fél tizenegykor nyújtott be Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető, Balla György, Németh Szilárd, Répássy Róbert szintén fideszes képviselők, valamint a KDNP kampányarca, Hollik István.

„Az Európai Parlament Soros-terv végrehajtásáról szóló határozatával szemben" című határozati javaslat – amelyet a Népszava szúrt ki – nemcsak azért komikus, mert közjogilag értelmezhetetlen, hiszen az Európai Parlament, sem más uniós intézmény nem hozott semmiféle határozatot a Soros-terv végrehajtásáról, hanem azért is, mert nem létezik Soros-terv. 

Ezt mellesleg mára számos magyar állami intézmény is elismerte már, ahogyan azt is megerősítették, semmiféle nemzetbiztonsági kockázatot nem jelent maga Soros György, az általa alapított és fenntartott intézmények, továbbá az alapítványai által támogatott magyar civil szervezetek sem.

Soros György nélkül az idei utolsó parlamenti ülésnap sem múlhat el

Minden érdemi racionalitás, sőt, jogi érvényességre törekvés nélkül az egyébként alkotmányjogász végzettségű Fidesz-frakcióvezető és társai a következő szöveget kívánják lenyomni az Országgyűlés torkán:

„Az Európai Parlament 2017. november 16-án határozatot hozott a Soros-terv végrehajtásáról: a bevándorlók befogadására és szétosztására irányuló rendeleti javaslatról. Ez a határozat felháborító, ezért elutasítjuk.

A magyar Országgyűlés elutasítja, hogy állandó betelepítést és kötelező szétosztást indítsanak el az európai nemzetek kárára. Bevándorlók állandó behozatala és kötelező kvóta alapján történő szétosztása visszafordíthatatlanul megváltoztatná Európa jövőjét és kultúráját.

A magyar Országgyűlés elutasítja a bevándorlók beáramlásának felgyorsítását, és a csoportban történő áthelyezést.

A magyar Országgyűlés elutasítja, hogy jogköröket adjanak át a bevándorlást támogató Soros szervezeteknek, annak érdekében, hogy részt vegyenek a bevándorlók behozatalában és szétosztásában.

A magyar Országgyűlés elutasítja, hogy a tagállamok megbüntetésével kényszerítsék ki a bevándorlók befogadását.

A magyar Országgyűlés felhívja a figyelmet arra, hogy a schengeni külső határvédelmi kötelezettség egyes tagállamok általi be nem tartása nem teremthet alapot arra, hogy a jogsértők szolidaritásra hivatkozva követeljék a határvédelem hiánya miatt érkezett bevándorlók államok közötti szétosztását.

A magyar Országgyűlés elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását, valamint a magyar emberek népszavazáson kinyilvánított akaratát a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról.

A magyar Országgyűlés felszólítja Magyarország Kormányát, hogy ne engedjen az Európai Parlament és az uniós bürokrácia nyomásának, védje meg hazánk alapszerződésekben garantált jogait, utasítsa el a Soros-tervet, és folyamatosan tájékoztassa Magyarország polgárait a Soros-terv végrehajtásának állásáról és a kormány Magyarország védelmét célzó tervezett és folyamatban lévő intézkedéseiről."

Azt ráadásul valójában maga az előterjesztés is elismeri, hogy amiről szól, szimpla hazugság, hiszen az Európai Parlament a 2017. november 16-i plenáris ülésén 390 igen, 175 nem szavazat és 44 tartózkodás mellett elfogadta a Parlament dublini reformhoz fűzött véleményét az egy harmadik országbeli állampolgár vagy egy hontalan személy által a tagállamok egyikében benyújtott nemzetközi védelem iránti kérelem megvizsgálásáért felelős tagállam meghatározására vonatkozó feltételek és eljárási szabályok megállapításáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendeletre irányuló javaslatról.

Miután maga a határozati javaslat egyértelművé teszi, hogy nem arról van szó, amit az Orbán-kormány el szeretne hitetni, a valódi európai parlamenti állásfoglalást úgy magyarázza: „A parlamenti döntés egyértelműen a bevándorlók érdekei mentén fogalmazódott meg. Legriasztóbb eleme, hogy létrehozna egy állandó, felső létszámkorlát nélküli, kötelező betelepítési rendszert. A parlamenti álláspont tehát nem egy bizonyos számú migráns szétosztására vonatkozik egy meghatározott időszakra, hanem felső időkorlát és létszámhatár nélkül az összes EU-ba érkező személy elosztásáról rendelkezik. Ráadásul a relokációs kötelezettséget nem teljesítő tagállamok esetében pedig szankciókat helyez kilátásba." 

Mindezzel a Fidesz-KDNP nemcsak félremagyarázza az uniós parlament állásfoglalását, hanem lebuktatja az Orbán-kormány 2015 vége óta folytatott kommunikációját, valamint az egyébként érvénytelen tavaly októberi kvótanépszavazást is, hiszen egyúttal elismerik, soha nem is létezett olyan, hogy „kényszerbetelepítési kvóta", amely ellen 2016-ban népszavazást tartottak.

Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk a múlt héten kérte a 28 tagállam vezetőjétől, hogy az eheti találkozójukon nyilvánítsák hatástalannak a kötelező menekültügyi kvótákat.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.