Az Orbán-kormány 162 millió forinttal támogatja a szíriai ortodox egyházat, 145 milliót a szíriai trappista-ciszterci nővérek kapnak

2019. május 28., 11:21

Szerző:

Az Orbán-kormány 162 millió forinttal támogatja a szíriai ortodox egyház, 145 180 038 forinttal pedig a szíriai trappista-ciszterci nővérek humanitárius tevékenységét.

A Szent Tekla-templom a szíriai Maalúlában
Fotó: AsiaNews

A tájékoztatás szerint a pénzből új lakóépületeket állíthatnak helyre Homsz városában, és új közösségi teret alakíthatnak ki Latakiában, hozzájárulva a szülőföldön maradás feltételeinek megteremtéséhez – írja a 24.hu.

Az Orbán-kormány nagyon bőkezű a közel-keleti keresztény egyházakkal, a (libanoni) antióchiai szír maronita katolikusokat például 310 millióval örvendeztette meg  tavaly.  

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.