Az MSZP szólt a MOL-nak, hogy az egész országban csökkenthetnék a benzin árát

2017. november 15., 17:57

Szerző:

Az ellenzéki párt a lapunknak is eljuttatott közleményében azt írja, hogy a frakciója levelet írt a MOL-nak, amelyben felszólítják a társaságot, hogy ne csak a Tállai András szűk pátriájának számító Mezőkövesden, hanem az egész országban csökkentse a benzin és a gázolaj árát. „Az MSZP szerint minden magyar ember megérdemli, hogy olcsóbban vásárolhassa az üzemanyagot. Ha az árcsökkentéshez elegendő az állampolgári megkeresést követő képviselői kezdeményezés, akkor a MOL-nak teljesítenie kell az MSZP országgyűlési képviselőinek kérését. Amennyiben elutasítja a megkeresést, akkor meg kell válaszolnia, hogy miért élvez kiemelt szerepet Mezőkövesd, illetve Tállai András” – hangzik a párt közleménye.

Fotó: Wikipedia / Wikimedia Commons

Az MSZP szerint egyébként továbbra is nyitott kérdés, hogy Tállai András államtitkárként és a NAV elnökeként visszaélt-e a tisztsége jelentette hatalommal, amikor nyomást gyakorolt-e a MOL-ra az árcsökkentés érdekében, vagy a cég egyszerűen beszállt a kampányba a Fidesz oldalán.

A NAV elnöke szombaton a Facebook-oldalán dicsekedett el azzal, hogy egy állampolgári bejelentés nyomán beszélt a MOL illetékeseivel, és sikerült elérnie, hogy a társaság Mezőkövesden 11 forinttal csökkentse a benzin és 5 forinttal a gázolaj árát. Ezt még a világ egyik legbefolyásosabb gazdasági lapja, a Bloomberg is felkapta, az MSZP-t pedig sikerrel kecsegteti az ügyben, hogy tegnap még Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált Tállai Andrásnak a húzáshoz. 

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.