A Kossuth térre borítaná az el nem vitt szemetet az MSZP

2018. október 27., 14:15

Szerző:

Az MSZP polgári engedetlenségi mozgalmat indít, ha a kormány szerdáig nem talál megoldást az országos hulladékgazdálkodási problémákra. 

Szaniszló Sándor, a szocialisták fővárosi képviselője szombaton az Országház mellett tartott sajtótájékoztatón azt mondta, amennyiben a kabinet nem gondoskodik a zökkenőmentes hulladékszállításról, akkor arra kérik az elégedetlen állampolgárokat, hogy hozzák el a Kossuth Lajos térre az időben el nem szállított, szelektíven gyűjtött hulladékukat. 

Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke ugyanitt úgy fogalmazott, a kormány rákosista módon központosította a hulladékgazdálkodást, aminek eredményeként jelentősen csökkent a szolgáltatás színvonala.

Kiemelte, péntektől 116 településen leállt a szemétszállítás, a fővárosban pedig egyre többet késik az utcai gyűjtőedények és a szelektív kukák ürítése, ennek eredményeként Budapesten elszaporodtak a patkányok, egyre nagyobb a kosz az országban. Ez a probléma még csak köztisztasági, de közegészségyügyivé is válhat, ha a kormányzat nem lép gyorsan – tette hozzá. 

Szaniszló Sándor megjegyezte, a kormány a vidéki veszteséges szemétszállítás finanszírozására elvonta a budapesti szemétszállítási díjakból évente keletkező milliárdos profitot, amelyet korábban patkányirtásra és a város takarítására fordítottak.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.