Az európai zöld pártcsalád hivatalos tagja lett a Párbeszéd – ZÖLDEK

Fontos mérföldkőhöz ért a Párbeszéd – ZÖLDEK: az Európai Zöld Párt 37. kongresszusán az európai zöld pártcsalád hivatalos tagjává választották.

2023. június 4., 14:47

Szerző:

A június első hétvégéjén Bécsben megrendezett eseményen az európai zöldek deklarálták:

„igazságos, zöld átmenetre van szükség, amelyben a fenntarthatóságot kell középpontba helyezni, de abban is egyetértenek a tagok, hogy a klímaválság és az élővilág válságának árát nem a legszegényebbekkel kell megfizettetni” 

– áll a párt sajtóközleményében.

Kiemelték: „Az európai zöld pártok kijelentették továbbá, hogy békét szeretnének Európában, valamint a demokráciáért és szolidaritásért küzdenek. Az Európai Zöld párt 2019-ben története legsikeresebb európai parlamenti választásán elérte, hogy az európai politika végre kellő súllyal kezdje el kezelni a zöld átmenet kérdését.”

A Párbeszéd – ZÖLDEK a 2024-es európai parlamenti választásokra készülve azért választotta listavezetőjévé dr. Jávor Benedeket, mert az Európai Zöld Pártok tagjaival együtt már korábban is bizonyította, hogyan lehet jól és hatékonyan képviselni a magyar érdekeket az európai parlamentben, valamint az európai értékeket Magyarországon megjeleníteni – zárja a sajtóközlemény.

(Kiemelt képünk: kivágott kép a párt online sajtótájékoztatójából. Forrás: Facebook)