Az eltések visszatérhetnek a padokba

Ha kezet mosnak a diákok, részükről mehet a jelenléti oktatás.

2022. február 20., 08:40

Szerző:

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2022. február 28-tól jelenléti munkarenddel folytatja a 2021/2022-es tanév tavaszi félévét – számolt be az Egyetem.

Az Egyetem január végén döntött úgy, hogy a koronavírus-fertőzöttek magas száma miatt online kezdi a tanévet, és a szorgalmi időszak első három hete után határoz arról, milyen formában folytatódjon a szemeszter.

Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület február 17-i döntése alapján február 28-tól a félév jelenléti munkarendben folytatódik. A jelenléti oktatás főszabályától egyes kurzusok tekintetében a dékán eltérhet.

A külső szakmai gyakorlaton való részvételre továbbra is a gyakorlóhely szabályai vonatkoznak. A kollégiumok a szokásos rendben működnek. A konferenciák és egyéb rendezvények a hatályos szabályok szerint megtarthatóak.

Az Egyetem épületeiben, létesítményeiben továbbra is mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.

Az Egyetem kéri, hogy a jövőben is csak egészséges személyek látogassák az intézményt, és ismételten felhívja a figyelmet az alapvető egészségügyi szabályok (gyakori szappanos kézmosás, kézfertőtlenítés, tüsszentési-köhögési etikett) betartására.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

2023. március 25., 13:38

A Buda környéki régióban a meglévő közlekedési lehetőségek fejlesztése és az újak teremtése is fontos – jelentette ki Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője szombaton Budakeszin, a dél-budai agglomerációs elektromos autóbuszok beszerzése és a töltőinfrastruktúra kiépítésének lezárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.