Az ellenzéki pártok vezetői közösen álltak ki a koronavírus elleni védőoltás fontossága mellett

Mi is beoltatjuk magunkat! – jelentették ki az ellenzéki pártok vezetői.

2021. április 5., 12:35

Szerző:

Közös közleményt adtak ki húsvéthétfőn az ellenzéki pártok, amelyben felhívják a figyelmet, az ellenzéki szövetség álláspontja szerint az oltás az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük a koronavírust, és visszakaphassuk az életünket. „Minden magyar, aki jelentkezik, kaphassa meg a védőoltást!” – jelentették ki. 

Fekete-Győr András (Momentum), Szabó Tímea (Párbeszéd), Kanász-Nagy Máté (LMP) és Jakab Péter (Jobbik) a pártok közös videójában arról beszél, hogy a kormány felelős a most kialakult helyzet súlyosságáért, emellett pedig azt is kiemelték, hogy ez annak is a következménye, hogy 2010 óta kivéreztették az egészségügyet. Kunhalmi Ágnes (MSZP) és Gyurcsány Ferenc (DK) szerint a vakcina az egyetlen esélyünk arra, hogy visszanyerjük megszokott életünket.

Az elmúlt hetekben a kormány következetesen oltástagadónak nevezte a baloldali pártokat és azok vezetőit, a mostani ellenzéki közlemény szerint azonban „Orbán hiába próbálja újabb hazugságkampánnyal az ellenzékre kenni a felelősséget, a valóságban a teljes felhatalmazással rendelkező Orbán-kormány hibás döntései és felelőtlen mulasztásai miatt jutottunk oda, hogy mára már naponta több száz honfitársunk esik áldozatul a járványnak, és hogy a koronavírus következtében elhunytak összlétszáma átlépte a húszezer főt” – írták.