A Lidl is korlátozást vezet be az árstopos élelmiszerekre

A készletek folyamatos biztonsága érdekében korlátozást vezet be a Lidl is az árstopos élelmiszerekre. 

2022. december 19., 15:51

Szerző:

Az Aldi után a Lidl is korlátozást vezetett be az árstopos termékekre. Döntésük érinti a liszt, a cukor, a tej, az étolaj, a csirkemell, a lédig burgonya és a tojás mennyiségét is – derül ki a Telexnek írt levelükből:

  • Lisztből és a cukorból 5-5 kg,
  • tejből 6 liter,
  • az étolaj 1 literes kiszereléséből 3 db, míg a 2 és 5 literesből 1 db vásárolható.
  • A csirkemell 1000 grammos kiszerelésből 3 db; a 2000 grammos (XXL) kiszerelésből 2 db vásárolható, azonban az 500 grammos, illetve a csemegepultban kapható csirkemell mennyisége nincs korlátozva.
  • A lédig burgonyából maximum 5 kg-ot vehetünk egyszerre, míg a csomagolt burgonya változatból, kiszereléstől függően 1-3 csomag a megengedett.
  • Tojásból 30 darab, vagy 18 darabosból 2 csomagot lehet egyszerre megvenni.

A korlátozás bevezetését, a készletek folyamatos elérhetőségének biztosításának érdekében, minden áruházukra egységesen vezetik be.

(Fotó: AFP)

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.