Bayer Zsolt Toroczkairól: a Mi Hazánk vezetője egy gazember, aki életében semmit sem hozott létre

Bayer Zsolt válaszolt a Mi Hazánk elnökének korábbi kijelentésére, amelyben kritizálta őt azért, hogy az általa támogatott Nagy-Magyarország Parkban indiai vendégmunkásokat szállásoltak el.

2024. január 16., 11:32

Szerző:

Bayer Zsolt a Hír TV műsorában elmondta, hogy először Toroczkai László videójában hallott először a Nagy-Magyarország Parkban szállásolt indiai vendégmunkásokról, miután a Mi Hazánk elnöke pénteken egy olyan videót osztott meg, amelyben az indiai vendégmunkásokról és az amerikai multicég dolgozóiról volt szó – írta meg a HVG

Bayer Zsolt azt mondta, hogy a Nagy-Magyarország Parkot üzemeltető alapítvány kuratóriuma tagjaként ő nem volt tisztában ezzel, és a szállásokat bárki kibérelheti. Most pedig egy amerikai multicég bérelte ki ezeket a szállásokat.

Mint mondja a Nagy-Magyarország Park bevételeiből finanszírozzák a Trianon Múzeumot, amire nagyon büszke. A szállásokon nemcsak indiai vendégmunkások, hanem „tisztességes, nagyszerű borsodi cigányemberek” is laknak. Ha bármelyikőjüktől megtagadták volna a szállás kibérlését, akkor a sajtóban terjedne az a hír, hogy Bayerék nácik.

A Nagy-Magyarország Parkban elszállásolt indiai vendégmunkásokról más narratívát tart fent a NER emblematikus arca, mint a migránsokról, hiszen róluk, ellentétben a bevándorlókkal nem hallotta senki, hogy „rabolt, gyilkolt, erőszakolt vagy bombát rakott a seggünk alá a buszon”. Ő szerint nincs semmi baj az indiaiakkal vagy a kínaiakkal – írja a lap.

Toroczkai Lászlóról szólva azt mondta: „Nincs gond a nemzeti radikalizmussal, azonban a Mi Hazánk Mozgalom vezetője egy gazember, aki életében semmit sem hozott létre - noha a tévészékház ostroma hozzá köthető. Bayer Zsolt megjegyezte, erre ne legyen büszke, mivel Toroczkai László akkori viselkedése végső soron Gyurcsány Ferencnek kedvezett.

„Szóval az a nagy kérdés, hogy Toroczkai László magyar-e, avagy csak egy lumpenprolikat hergelő lumpenproli. De addig is látogassanak el a Trianon Múzeumba” – fejezte be mondandóját az üggyel kapcsolatban a Bayer Zsolt.

(Fotó: Palágyi Barbara / 168.hu)

Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videonyilatkozatában, emlékeztetve arra, hogy a bíróság csütörtökön döntést hozott „Gyurcsány Ferenc politikusának" az ügyében.

Miközben egy év alatt 409 szervátültetés történt idehaza, 536 új beteg került várólistára, amelyen már január elsején is 1255 páciens neve szerepelt – mondta az InfoRádióban az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója.