Bayer Zsolt Toroczkairól: a Mi Hazánk vezetője egy gazember, aki életében semmit sem hozott létre

Bayer Zsolt válaszolt a Mi Hazánk elnökének korábbi kijelentésére, amelyben kritizálta őt azért, hogy az általa támogatott Nagy-Magyarország Parkban indiai vendégmunkásokat szállásoltak el.

2024. január 16., 11:32

Szerző:

Bayer Zsolt a Hír TV műsorában elmondta, hogy először Toroczkai László videójában hallott először a Nagy-Magyarország Parkban szállásolt indiai vendégmunkásokról, miután a Mi Hazánk elnöke pénteken egy olyan videót osztott meg, amelyben az indiai vendégmunkásokról és az amerikai multicég dolgozóiról volt szó – írta meg a HVG

Bayer Zsolt azt mondta, hogy a Nagy-Magyarország Parkot üzemeltető alapítvány kuratóriuma tagjaként ő nem volt tisztában ezzel, és a szállásokat bárki kibérelheti. Most pedig egy amerikai multicég bérelte ki ezeket a szállásokat.

Mint mondja a Nagy-Magyarország Park bevételeiből finanszírozzák a Trianon Múzeumot, amire nagyon büszke. A szállásokon nemcsak indiai vendégmunkások, hanem „tisztességes, nagyszerű borsodi cigányemberek” is laknak. Ha bármelyikőjüktől megtagadták volna a szállás kibérlését, akkor a sajtóban terjedne az a hír, hogy Bayerék nácik.

A Nagy-Magyarország Parkban elszállásolt indiai vendégmunkásokról más narratívát tart fent a NER emblematikus arca, mint a migránsokról, hiszen róluk, ellentétben a bevándorlókkal nem hallotta senki, hogy „rabolt, gyilkolt, erőszakolt vagy bombát rakott a seggünk alá a buszon”. Ő szerint nincs semmi baj az indiaiakkal vagy a kínaiakkal – írja a lap.

Toroczkai Lászlóról szólva azt mondta: „Nincs gond a nemzeti radikalizmussal, azonban a Mi Hazánk Mozgalom vezetője egy gazember, aki életében semmit sem hozott létre - noha a tévészékház ostroma hozzá köthető. Bayer Zsolt megjegyezte, erre ne legyen büszke, mivel Toroczkai László akkori viselkedése végső soron Gyurcsány Ferencnek kedvezett.

„Szóval az a nagy kérdés, hogy Toroczkai László magyar-e, avagy csak egy lumpenprolikat hergelő lumpenproli. De addig is látogassanak el a Trianon Múzeumba” – fejezte be mondandóját az üggyel kapcsolatban a Bayer Zsolt.

(Fotó: Palágyi Barbara / 168.hu)