Autós üldözés volt a Városligetben

Két rendőrautó üldözött egy gyorshajtó fekete BMW-t vasárnap délután a Városligetben.

2023. szeptember 10., 20:35

Szerző:

Egy fekete BMW a Magyar Zene Háza irányából az Olof Palme sétányon száguldott autójával a Stefánia út és az Ajtósi Dürer Sor sarka felé, ott, ahol elvileg kizárólag gyalogosok közlekedhetnek. A környéken kisgyerekes családok, rolleresek és biciklisek is haladnak – írja a Blikk a helyszínen tartózkodó munkatársuk beszámolója alapján. A 18 éves sofőr igazoltatás elől próbált meglógni.

A gyorshajtó BMW-t  rendőrök szirénázva üldözték. A fekete autó sofőrje egyáltalán nem lassított a sétányon haladók miatt, akiknek félre kellett ugrani. A BMW-s végül az Ajtósi Dürer sor és Stefánia út sarkától 50 méterre megállt és elmenekült a kocsijából, és a rendőrök a Városligetben percek alatt elfogták, majd a Zichy Jenő utca sarkán ültették a rendőrautó hátsó ülésére.

 Az RTL ugyancsak egy munkatársuk alapján arról írt, hogy a hajszába egy golfkocsis rendőr és egy civil is bekapcsolódott. 

Az üggyel kapcsolatban az RTL megkérdezte a Budapesti Rendőrfőkapitányságot. Válaszukból kiderült, hogy munkatársunk egy hosszabb üldözés utolsó pillanatait csíphette el a Városligetben. Azt írták: „a rendőrök16 óra 48 perc körül egy autóst akartak igazoltatni a VI. kerület, Andrássy út, Dózsa György út kereszteződésénél, a Hősök terénél, azonban a sofőr a rendőri felszólításnak nem tett eleget, és továbbhajtott a Városliget területére.

Ezután „a szabálytalanul közlekedő autó követésébe több rendőri egység is bekapcsolódott. A kocsi a Városligeten keresztül nagy sebességgel balesetveszélyesen közlekedett, végül a XIV. kerület Ajtósi Dürer sor és a Stefánia út kereszteződésénél megállt. A sofőr ekkor a járműből kiszállt, és gyalog menekült tovább, akit az egyenruhások azonnal elfogtak. A követés során személyi sérülés nem történt”.

Az autóban tinédzserek utaztak, a 18 sofőr mellett két tizenéves ült még a kocsiban, őket a XIV. kerületi Rendőrkapitányságra vitték, elszámoltatásuk folyamatban van.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI Fotó: Sóki Tamás)