Árvíz – Több vármegyében is forgalomkorlátozást vezettek be

Borsod-Abaúj-Zemplén vrámegyétől, Zala vármegyéig járhatatlanok az utak.

2023. január 26., 08:30

Szerző:

Erős a forgalom az M3-as autópályán a főváros irányába, az M0-s autóúti csomóponttól telítettek a sávok. Sokan haladnak a 10-es főúton a solymári körforgalomtól befelé, a 11-es főúton Szentendrétől a Megyeri híd, illetve az M0-s autóúti csomópont irányába, továbbá az 51-es főúton Dunaharaszti térségében az M0-s autóúti csomópont előtt – írja az Útinform

Árvíz miatti korlátozások vannak érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, a Sajó áradása miatt. A Muhi és Köröm közötti összekötőút két km-es szakasza nem járható, és a komp sem közlekedik. Sajóvelezd nyugati határában a vízátfolyások ellen homokzsákokkal védekeznek, emiatt a Királd felé vezető úton, a 7-es km-nél csak egy sáv járható.

Zala vármegyében, vízátfolyás miatt lezárták a 74192-es jelű Rédics határhoz vezető bekötő utat az 1-es km-nél.

(Kiemelt képünk illusztráció. Behajtani tilos tábla Csillaghegyen, az árvíz miatt lezárt III. kerületi Királyok útján 2013. június 4-én. Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.