Ártatlan családra rontottak rá a kommandósok a jeladós farkast kilövő vadász helyett

A jeladós farkast kilövő N. György helyett annak szomszédjánál dörömböltek a kommandósok.

2023. április 18., 12:34

Szerző:

Nagyszombaton este dörömböltek N. György borsodi portájának szomszédjánál  a kommandósok. A család éppen vacsorázni készült, az idős asszony a lányával, a vejével és a kisunokájával ünnepelte a húsvétot.

„Teljesen megdöbbentünk, aztán mutattak egy igazolványt, amit a sötétben nem is láttunk, de megtudtuk, hogy Gyurit akarták itt elkapni. Aztán persze, felvilágosítottam őket, hogy téves a házszám” – mesélte a 70 esztendős nő a Blikknek.

Az általa említett Gyuri a családjával Nyíregyházán élő, de számos földterülettel és ingatlannal is rendelkező N. György, aki a gyanú szerint végzett a svájci farkassal.

„Valamit elrontottak annak idején, mert a népesség-nyilvántartóban az szerepel, hogy az én házamban, az én címemen lakik. Így az összes szolgáltatótól és más helyekről is a postaládámba dobják be a leveleit. Próbáltam ezen változtatni, beszéltem a jegyzővel is, de egyelőre nem történt semmi változás" – panaszolta az idős szomszéd a Blikknek. 

„Így az összes szolgáltatótól és más helyekről is a postaládámba dobják be a leveleit. Próbáltam ezen változtatni, beszéltem a jegyzővel is, de egyelőre nem történt semmi változás” – fogalmazott, és azt is elárulta, hogy N. György hétvégi házához az épület mögötti földúton lehet felmenni, légvonalban néhány száz méterre állnak egymástól.

Mivel a kerítés be volt zára, a kommandósok egy létrát nekitámasztva ugráltak be a telekre, aztán Erzsébetet kérték meg, hogy engedje ki őket. A ház előtt állítása szerint 5-6 autó parkolt, gépfegyver is volt náluk. A malőr után végül megtalálták a keresett férfi házát.

A Blikk úgy tudja, hogy N. György az elmúlt években a közeli erdőséget felvásárolta, illetve rendszeresen vadászott is a környéken. Egyik vadásztársa azt mondta a lapnak a férfi állapotáról, hogy maga alatt van, nagyon megviseli a kirobbant botrány, kellemetlenül érzi magát.

A farkas tetemét egyébként speciális kutyákkal keresik.

(Kiemelt képünk: Védett jeladós svájci farkas forrás: Gruppe Wolf Schweiz/Facebook)