Jobbikossal bővül a DK árnyékkormánya

Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának vezetője az árnyékkabinetbe emeli a Párbeszédből átlépő leigazolt Kocsis Cake Oliviot és a Jobbik-frakcióból igazolt Varga Ferencet is. Minderről Dobrev Klára írt Facebook-posztjában, amit Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter is megerősített mai sajtótájékoztatóján.

2023. szeptember 8., 16:52

Szerző:

Varga Ferenc, akit még Jakab Péter kért fel arra, hogy legyen a Jobbik roma származású képviselőjelöltje, a Jobbik-frakcióból történt távozása után hivatalosan májusban lépett be a DK-ba. Kocsis-Cake Olivio már január óta a DK tagja. Dobrev Klára közösségi oldalán részletesen beszélt a többszörös változás hátteréről.

„Az új kihívások és a Magyarország előtt álló változások miatt átalakul az Árnyékkormány. Minden idők legmelegebb nyara van mögöttünk. A klímaváltozás nem a jövő, már itt van a mindennapjainkban. Ezért döntöttem úgy, hogy Oláh Lajos feladatait megosztom, és Kocsis-Cake Oliviót kérem fel környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszternek. Olivio neve összeforrt a környezetvédelemmel, évtizedek óta elkötelezett zöldpolitikus. Egy olyan környezetvédelmi terv kidolgozását kértem tőle, amely egy igazságos és szociálisan érzékeny átállást biztosít.

Oláh Lajos a jövőben az innovációért és mesterséges intelligenciáért felelős árnyékminiszter lesz. A mesterséges intelligencia valósággal berobbant az életünkbe, és alapvetően fogja megváltoztatni a jövőnket. Oláh Lajos a magyar politikában elsőként ismerte fel a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek és szabályozások fontosságát.

Az elmúlt 8 hónap is bizonyítja, hogy Kordás Lászlót nehéz pótolni. De a munkának folytatódnia kell, hiszen minden nap szembesülünk, milyen téves az az orbáni politika, amely Európán kívüli vendégmunkásokkal akarja orvosolni a munkaerő-problémákat.  Varga Ferencet kértem fel, hogy legyen bér- és munkaügyi árnyékminiszter. Varga Ferenc közgazdász, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának alelnöke. Korábban első kézből tapasztalta azt a kiszolgáltatottságot, amit multiknál dolgozó magyarok százezrei élnek át nap mint nap. Azt kértem tőle, hogy dolgozzon ki tervet az ország új munkaügyi kihívására, a vendégmunkások betelepítésére adandó szakpolitikai megoldásokra.

Meggyőződésem, hogy ezekkel a kiváló emberekkel - az Árnyékkormány régi és új tagjaival - képesek leszünk egy olyan Magyarországot építeni, ahol odafigyelünk egymásra és minden itt élő embernek megteremtjük a biztonságos és sikeres élet feltételeit” – közölte a DK árnyékkormányát vezető Dobrev Klára, EP képviselő.

(Kiemelt kép: Dobrev Klára a DK árnyékkormányának új tagjaival. Forrás: Dobrev Klára hivatalos FB-oldal)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.