Antifa-nyomozás: öngyilkos lett a pedofil felvételek tulajdonosa

Saját kezével vetett véget az életének az a férfi, aki a rendőrség szerint tulajdonosa volt az Antifa-nyomozás során talált pedofil felvételeknek – értesült a Blikk. 

2023. június 22., 13:12

Szerző:

A Blikk értesülése szerint a férfi azután akasztotta fel magát, hogy gyanúsítottként berendelték kihallgatásra. Május 18-án Biatorbágyon a település erdős részén, az egykori légvédelmi rakétabázis közelében egy holttestet találtak. Akkor a rendőrség a Magyar Nemzettel azt közölte, bűncselekmény gyanúja nem vetődött fel. A Metropol stábja ellátogatott a helyszínre, ahol néhány méterre az akasztás helyszínétől egy kövekből kirakott tűzrakóhely közepébe valaki egy játékbabát rakott, amit aztán meggyújtott.  Az Antifa- nyomozás keretében – tehát eredetileg teljesen más ügyben– tartott házkutatást a rendőrség, amikor pedofil-bűncselekményekre utaló adatokat találtak. Május végén a Magyar nemzet írta meg, hogy a rendőrség eljárást indított, miután a házkutatásban „lefoglalt adathordozók elemzése alapján 12. életévét be nem töltött személy sanyargatását vagy erőszak alkalmazását tartalmazó felvételre tartással elkövetett gyermekpornográfia bűntett megalapozott gyanúja merült fel.”  Magyar Nemzet úgy tudja, a csaknem hetvenezer pedofil felvétel némelyikén 2-3 éves gyerekek láthatók. Ez után kapott idézést a férfi, aki öngyilkos lett. 

A pedofil felvételeket a Jámbor András ellenzéki képviselő nevével fémjelzett Szikra Mozgalom aktivistájának, D. Krisztinának az otthonában találták meg a nyomozók, a tulajdonosa azonban nem ő, hanem az azóta öngyilkosságot elkövető férfi volt. „Maga a BRFK jelentette ki, hogy D. Krisztina birtokában nem voltak gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket tartalmazó felvételek. Vagyis a BRFK már többször is megerősítette, hogy a Szikra Mozgalomnak nincs köze ehhez az ügyhöz” – írta Jámbor András a Blikk kérdésére. Hozzátette, „a férfi nem volt a Szikra tagja. Nem járt a Szikra akcióira vagy gyűléseire. A Szikra tagjai között nincs olyan személy, aki érintett lenne ebben az ügyben.”

A rendőrség korábban azzal az indokkal vette őrizetbe a Szikra Mozgalom aktivistáját, D. Krisztinát, hogy részt vett a februári antifatámadásokban. Noha később kiderült, nincs köze a feltételezett szélsőjobboldaliak megveréséhez, D. Krisztinával kapcsolatban a Nyomozóhatóság  elismerte, hogy nem bűnös, és megszüntették ellene az eljárást.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

(Kiemelt képünk gyermekbántalmazás illusztráció. Fotó: VHB / Science Photo Library via AFP)