Brexit – Mérgedrága lesz egy londoni kiruccanás, eltörlik a vízummentességet

2024 végéig az uniós tagállamokból érkezők vízummentessége is megszűnik. A legfrissebb hírek szerint a vízum ára is nagyobb mértékben fog nőni, mint azt korábban ígérték. 

2023. szeptember 20., 09:30

Szerző:

Októbertől lényegében az összes vízumfajtán árat emel a brit kormány, ez azonban egyelőre nem érinti az Európai Unió országait. Ugyanakkor a brit kormány korábbi ígérete szerint

2024 végéig mindenki számára megszüntetik a vízummentességet, így a magyarok számára is.

Ekkor még arról beszéltek, hogy az úgynevezett látogatási belépési engedélyt néhány euróba fog kerülni, bár most úgy tűnik, ez mégsem így lesz. A brit kormány ugyanis bejelentette, hogy

október 4-től az összes vízum ára emelkedik, a hat hónapnál rövidebb időre szóló látogatói vízum ára 18 euróval 133 euróra emelkedik, azaz mintegy 50 ezer forintra.

A két-, öt-, és tízéves látogatási vízum díja is nő. Az átszállást biztosító tranzitvízumok díja várhatóan nem változik – írja az Euronews nyomán az Economx.

(Kiemelt képünk: A Westminster-palota London központjában 2019. október 19-én. Fotó: ISABEL INFANTES / AFP)

Az elhíresült lombkoronasétány ügyét már az Európai Ügyészség vizsgálja, annak ellenére, hogy Magyarország nem tagja a szervezetnek. Az Integritás Hatóság 324 bejelentésből 40 esetben indított vizsgálatot, és 10 ügyet zárt le.