Állítólag Lázár János csapata osztogatott húst szavazatért Makón

A Tiszta szavazás nevű szervezet szerint Makón Lázár János csapatához köthető húsosztás zajlott a megfelelő helyre leadott szavazért. 

2022. április 3., 20:44

Szerző:

A Tiszta Szavazás Önkéntes őrszemeik szerint Makón, ahol Márki-Zay Péter és Lázár János párharca zajlott, a „megfelelő helyre leadott” szavazatért cserébe disznóvágásból visszamaradt húst ajánlottak a választóknak, ami szavazatvásárlásnak, választási csalásnak minősül a törvény szerint. A szervezet szerint több autó fordult a szavazókör és a húsosztó hely között.

A Tiszta szavazás szerint

Makón már reggeltől zaklatták a szavazókörnél lévő aktivistáikat,

kamerázták őket, fel akarták rúgni a pultjukat, miközben azt kiabálták: „mindenki szavazzon a Fideszre”. A húsosztó helyen is fenyegetően léptek fel velük szemben. Az őrszemek itt is rendőrt hívtak, akik pár óra elteltével kiérkeztek és helyszíneltek, aminek következtében átmenetileg felfüggesztették a dínom-dánomot a szavazatvásárlók. Az ügynek azonban ezzel nem lett vége:

a délután folyamán arra bicikliző helyiek meséltek arról, hogy úgy tudják, Lázár János vette a megsütött állatokat, és rá való szavazásra buzdítottak a „vendéglátók”.

A Tiszta szavazás a szemtanút is idézte: „Lázár disznókat vett, osztják már a húst a Bethlenben.” Nem sokkal ez után újra is indították a hús osztogatását és a szavazókörbe szállítást a Bethlen utca 11. alatti telken. 

(Kiemelt kép forrása: Tiszta szavazás Facebook-oldala)