Állandó mozgásban – Kocsisnak, Puskásnak, Détárinak is van „pályája”

Átépült és megújult a KAC-pálya, kézilabdapályát alakítottak ki a Vass iskola udvarán, elkészült a kertvárosi utánpótlás-nevelési centrum, sikeres az óvodás-sportprogram, díjazták a sportvezetőket, amatőr élsportolók kaptak támogatást.

2019. május 9., 08:30

Szerző:

Befejeződött a Katona József utcai Önkormányzati Sporttelep, a KAC-pálya felújítása. A 220 millió forintos beruházást a Magyar Labdarúgó Szövetség finanszírozta. A szövetség nagyméretű műfüves focipályát alakított ki a füves pálya helyén, felújította az öltözőket, és két újabbat épített. Az ötsávos, kivilágítható rekortán futókör kialakítása maradt hátra, ezt 60 millió forintból építteti az önkormányzat. A kispestiek továbbra is ingyen használhatják a KAC-pályát.

A Kispesti Női Kézilabda Klub új kézilabdapályája a Vass iskola udvarán a Magyar Kézilabda Szövetség állami támogatással indított hárommilliárdos rekortánpálya-építési programjának egyik állomása. Elkészült a Budapest Honvéd FC Magyar Futball Akadémiájának új kertvárosi utánpótlásközpontja is.

Fotó: Merész Márton

A Főkert Zrt. egykori telephelyén 4,2 milliárd forintból, állami beruházásban épült meg hét szabványméretű focipálya. A pályákat a csapat korábbi legendáiról, Puskás Ferencről, Budai II. Lászlóról, Détári Lajosról, Kozma Mihályról, Bozsik Józsefről, Tichy Lajosról és Kocsis Sándorról nevezték el.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség infrastrukturális pályázatán elnyert hárommillió forint támogatásból korszerűsíttette a Gábor iskola Nádasdy utcai tornatermének világítását a Kispest SE.

Sikeres a kerületi ovis-sportprogram is. A labdajátékokra – futsal, kézilabda/szivacskézilabda, pingpong, röplabda/strandröplabda – fókuszáló programot a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda és a Kispesti Sportközpont szervezte. A szülők többféle sportágat megismerhettek, az utánpótlás-nevelő szakosztályok megfigyelhették és kiválaszthatták a tehetséges gyerekeket. A Kihívás Napján mindig több helyszínen várja sportolni, mozogni a kispesti fiatalokat és időseket az önkormányzat és a sportközpont. Tavaly például félezer résztvevője volt a XVI. Wekerlei Székelykapu Futásnak, és a rászoruló gyerekekért immáron harmadszor rajtoltak el a kertvárosi futók. A harmincéves Kispesti Uszoda hagyományos őszi úszóversenyén pedig több mint 800 diák ugrott a medencébe.

A Kispest Sportjáért-díjat tavaly Pálhegyi-Muszil Zsuzsanna, a Múzsa RSG Sportegyesület ritmikusgimnasztika-vezetőedzője, Schulcz Ágnes, a Kós iskola testnevelőtanára és Mészáros Gábor, a B-Cool Dance Team Sportegyesület elnöke, szakedzője vehette át. Nyolcvankilenc, 18 év alatti kispesti amatőr élsportoló kapott összesen 2,2 millió forint önkormányzati pályázati támogatást.

 

Cikkünk szponzorált tartalom, lapunk 2019. május 9-i Kispest-mellékletének a része.