Alföldi Róbert, Kulka János és még két tucat művész és író felajánlotta a kincseit, hogy lakáshoz juthassanak a hajléktalanok

2020. május 19., 11:10

Szerző:

Másodjára rendezi meg a Könyvhajlék aukciót a SzépírókTársasága és az Utcáról Lakásba! Egyesület. Ennek lényege, hogy ismert hazai művészek számukra fontos és értékes tárgyakat, antik holmikat, dedikált könyveket, festményeket, műalkotásokat bocsátanak árverésre, és az online esemény keretében befolyó pénzt az Utcáról Lakásba! Egyesület otthonteremtésre fogja fordítani.

Az egyesület szociális bérlakáshálózatot és lakásügynökséget működtet, illetve mobilházakat telepít, így próbál minél több rászoruló embernek a hajléktalanszállók helyett otthonként értelmezhető lakást biztosítani.

 

Az aukción összegyűlt pénzt mobilházak építésére, valamint a lakásügynökség állományában lévő ingatlanok felújítására fogja fordítani – írja a hvg.hu, amely a tárgyaikat felajánló írók és művészek teljes listáját ismerteti.

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.