Kiskaput találhatott az Aldi nyereményjátékán egy házaspár, minden nap nyertek

Az Aldi blokkfeltöltős játékának első hetében sorra ugyanazok a nevek bukkantak fel a nyertesek között, habár a részleteket ismerve, nem volt nehéz dolguk a különösen szerencsés játákosoknak.

2024. február 8., 07:15

Szerző:

Az Aldi blokkfeltöltős nyereményjátékán az első öt napon (január 25. és 29. között) minden nap szerepelt a napi nyertesek között A. Sándor vagy A. Sándorné (a honlapon természetesen a teljes nevük szerepel), pedig egy ilyen játék esetében elég valószínűtlen, hogy egy házaspár tagjai egymás után ötször zsinórban nyerjenek, amikor országosan több mint 160 üzlet vásárlói küldhetik be a blokkokat. A 24.hu megkereste az Aldi kommunikációs osztályát, de nem válaszoltak. A játékszabályokat viszont a levél után átírták.

A nyereményjáték ideje alatt – január 25. és február 21. között – 2024 darab nyereményt (vásárlási utalványokat, tárgynyereményeket, összesen 30 millió forint összértékben) sorsol ki az Aldi a blokkot feltöltő vásárlóik között. A napi sorsoláson (amelyen A.-ék a játék első napjaiban ötször nyertek egymás után) a nyeremény a 10 ezer forintos vásárlási utalvány, amiből naponta 71-et sorsolnak ki a blokkfeltöltők között.

Az első öt napi nyereménylistán A. Sándor neve háromszor, A. Sándornéé pedig kétszer szerepelt.

A 24-nek egy olvasó jelezte január 30-án, hogy az Aldi nem korlátozza, hogy hány blokkot lehet naponta feltölteni. Ebből kiindulva elképzelhető, hogy minden megvásárolt terméket egyesével fizettek ki, vagy más módon gyűjtöttek össze minden nap nagy mennyiségű számlát, amelyek adatait végül bepötyögték az Aldi honlapján vagy az applikációban és az esélyesek izgalmával várták a sorsolást. 

Mivel minden, a játék ideje alatt kibocsátott számla részt vehet a játékban, összeghatártól függetlenül, kis befektetéssel is szinte bármennyi számlát feltölthettek. 

Az Aldi menet közben megváltoztatta a szabályokat

Az újságírói levél után az Aldi módosította a játékszabályt, amit a honlapján is feltüntetett. Ennek értelmében február 3-tól minden vásárló legfeljebb 5 blokkot tölthet fel naponta. De nemcsak ezen változtattak, hanem más részletszabályokat is betettek, így azt, hogy egy vásárlást igazoló blokk adatait csak egyszer lehet érvényesen feltölteni. Tehát eddig az sem lehetett probléma, ha egy tucatszor küldte be valaki ugyanazt a blokkot.

Máshol vannak limitek

A.-ék bámulatos szerencséje alapján a portál szerette volna kideríteni, hogy a lánc válaszáig hány blokkot töltöttek fel a vásárlók egy-egy nap, és hányan lehettek, akik több blokkot töltöttek fel, de választ nem kaptak. A házaspár nyerő szériája után izgalmas lett volna kideríteni, mekkora összegű számlákat küldtek be, de erre sem válaszolt az Aldi.

Más láncoknál is gyakori a blokkfeltötlős nyereményjáték, nemrég zárult le a Penny akciója, ahol minimum ötezer forintos vásárlást lehetett regisztrálni. A Tescóé még zajlik, ők feljebb tették a lécet, és nyolcezer forintot kell legalább vásárolni egy blokkon a regisztrációhoz.

(Kiemelt kép forrása: Aldi)