Döbbenetes kezdőbérrel várja a munkavállalókat az Aldi

Az Aldi mintegy 100 szezonális új munkavállalót keres a hazai turisztikai régiókba, a kezdőbér több mint bruttó 550 000 forint.

2024. április 15., 11:03

Szerző:

A nyári időszakban jelentősen átalakul a turisztikai régiókban található ALDI-üzletek vásárlóinak összetétele. A helyi lakosok mellett a pihenni vágyó magyar és külföldi nyaralók is az áruházlánc üzleteiben szerzik be az üdülésük során szükséges élelmiszereket és non-food termékeket. Az ALDI idén is úgy alakítja ezen üzleteinek nyitvatartását és árukészletét, hogy biztosítsa a gondtalan és kellemes bevásárlási élményt vásárlói számára. Az áruházlánc a Balaton környéki üzleteiben ismét bővített termékválasztékkal, fagylaltokkal, grilltermékekkel és helyi borokkal készül a fő nyaralási szezonra – olvasható a vállalat közleményében.

Az ALDI június 1. és augusztus 31. között 10 Balaton környéki üzletét is kiemelt, az átlagosnál nagyobb forgalmú üzletté nyilvánítja, amelyek a korábbinál is hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat, még jobban alkalmazkodva a nyaralók életéhez.

Az áruházlánc mintegy 100 új szezonális munkahely létrehozásának köszönhetően bővíti dolgozói létszámát, hogy az érintett 10 üzletében a megnövekedett vásárlószám ellenére is minőségű és gördülékeny kiszolgálásban legyen része minden egyes vevőjének. A munkavállalók a határozott idejű munkaviszony keretén belül teljes, illetve heti 30, vagy 35 órás részmunkaidőben is dolgozhatnak.

A vállalat a szezonális balatoni pozíciókban tovább emelte béreit, így ezekben az üzletekben heti 30 óra esetén havi bruttó 413 325 forint, heti 35 óra esetén havi bruttó 482 213 forint, míg 40 órás munkaviszony esetén havi bruttó 551 100 forint a járandóság.

Hozzátették: az ALDI juttatási csomagja kivételesen vonzó ajánlat lehet azok számára, akik a nyári időszakban a Balaton környékén vállalnának munkát. Az áruházlánc ezekbe a pozíciókba felsőoktatási hallgatók jelentkezését is várja.

Év elején már emelte a bért az Aldi

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. munkatársai az értékesítés és a logisztika területén, valamint az irodai munkakörökben is egységesen 12 százalékos béremelést kapnak január 1-jétől – közölte a cég még az év elején.

Az Aldi januári közleményében kiemelték, hogy 24 hónap alatt ez már a negyedik béremelés, amelyek összértéke legalább 38 százalék, egyes pozíciókban pedig ennél is magasabb.

A januári béremelés a vállalatcsoport mintegy 6000 munkavállalójára országosan, egységesen szinte minden pozícióban érvényes. Az emelés után az újonnan belépő áruházi fizikai dolgozók kezdő bére 8 órás munkaviszony mellett havi bruttó 482 400 forintra emelkedik, míg az Aldinál eltöltött legalább 12 hónapos munkaviszony után már bruttó 500 900 forint. Ebben a pozícióban bruttó 668 400 forint az elérhető legmagasabb bér.

A biatorbágyi központi raktár logisztika területén dolgozó fizikai munkavállalók bére bruttó 534 300 forintnál kezdődik, és a számukra elérhető legmagasabb juttatás bruttó 643 600 forint. Januártól a boltvezetők bére az Aldinál eltöltött szolgálati idő függvényében bruttó 906 500 és 1 399 800 forint között lesz.

A Penny is emelt

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, tavaly 17 százalékos béremelés volt a dolgozói fizetésekben, idén további 10 százalékos kompenzáció várható a Penny Martketnél.

Négy millárd forintot szán a PENNY a dolgozói béremelés korrekciójára idén. A béremelés a tavalyi 17 százalékos emelést követően, idén még 10 százalékkal bővül ezeken felől a kiskereskedelmi lánc a dolgozói számára ettől az évtől dolgozói kedvezményt is biztosít – írta meg az Index.

Mint írják, a PENNY munkavállalói áprilistól magasabb bérekben és jelentős dolgozói kedvezményekben fognak részesülnek. A vállalat egy hosszú távú stratégiát dolgozott ki, amely számos juttatást tartalmaz.

A komplex juttatási csomag  az alábbiakból áll: 

  • OTP SZÉP-kártya,
  • iskolakezdési támogatás,
  • teljesítménybónusz,
  • munkába járás költségtérítése,
  • vásárlási utalvány húsvétra és karácsonyra,
  •  valamint egy ajánlási program.

 

(Forrás: Aldi)

 

21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

2024. április 29., 13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.