Akkor is felvételizhet egyetemre, ha nincs meg a 280 pontja

2017. november 9., 11:26

Szerző:

Az is szerezhet diplomát és jelentkezhet egyetemi képzésre, akinek nincs meg a 280 pontja vagy nem rendelkezik emelt szintű érettségivel.

Nekik a felsőoktatási szakképzés a lehetőség a továbbtanulásra, és a képzést követően a későbbiekben nagyban növelhetik az alapszakokra a bejutási esélyeiket a felvételizők. Ehhez a képzési módhoz nincs szükség emelt szintű érettségire, csak minimum 240 pontra.

Aki nem rendelkezik emelt szintű érettségivel, és akik 2005 előtt érettségiztek, de alapképzésre szeretnének jelentkezni, azoknak felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát kell tenniük, amivel kiváltják az emelt szintű érettségit.

Még mindig van egy hét addig, amíg a 2018. februárban induló keresztféléves képzésekre lehet jelentkezni, ennek határideje 2017. november 15.

Az eljárás tudnivalóit és a meghirdetett képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató kizárólag elektronikusan érhető el a Felvi.hu/ oldalon.

Zsigmond Király Egyetem is indít felsőoktatási szakképzést februártól. Ami fontos, hogy szakonként és szintenként eltérőek a felvételi követelmények.

Ha nincs 280 pontja vagy emelt szintű érettségije, választhatja a felsőoktatási szakképzést.

Ha nincs emelt szintű érettségije, de 2005 előtt érettségizett, válassza a felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát.