Kiengedték az előzetes letartóztatásból az Országos Roma Önkormányzat elnökét, Agócs Jánost

Agócs János szabad, de annak nincs jele, hogy vissza is térne tisztségébe.

2023. január 7., 11:29

Szerző:

Már novemberben szabadlábra helyezték az Országos Roma Önkormányzat elnökét, Agócs Jánost, akit korábban azért tartóztattak le, mert kenőpénzek elfogadásával gyanúsította őt a rendőrség, tudta meg a Népszava. Agócsot mindennek ellenére azóta az ORÖ egyetlen közgyűlésén sem látták megjelenni, holott jogi és gyakorlati akadálya sincsen immár annak, hogy aláírási jogát visszavegye.

Ismert, korábban ifj. Farkas László, Tiszabura polgármestere maga ismerte el a Népszavának, ő adott át Agócsnak 18 millió forintot, ha a javára mond le az ORÖ elnöki posztjáról. Az is kiderült, az előzetes megállapodásuk értelmében Farkas további 12 millió forintot is fizetett volna Agócsnak, ám ekkor léptek a hatóságok és hirtelen letartóztatták az elnököt.

Most is úgy látszik, hogy Agócs János továbbra sem ambicionálja, hogy visszatérjen az országos roma önkormányzat élére. Agócsot a lapnak nem sikerült elérnie, beszélt azonban Lakatos Oszkár ügyvivő elnökkel, aki arról tájékoztatta, az átadás-átvétel heteket venne igénybe, de Agócs ezt nem kezdeményezte, ráadásul egy korábbi balesete miatt rendszeres orvosi kezelésre is jár.

(Kiemelt kép: Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke beszédet mond a roma holokauszt emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten, az Országos Roma Önkormányzat székházában 2020. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.