Adja a töklámpást az állatkert lakóinak

A II. kerületi önkormányzat gyűjtőpontokat hozott létre a Marczibányi Téri Művelődési Központban, valamint a Klebelsberg Kultúrkúriában, ahol szombatig bárki leadhatja a megunt töklámpásait.

2022. november 3., 07:53

Szerző:

„Ne dobd a kukába! Adjuk a zsiráfnak!” – írta aŐrsi Gergely polgármester a közösségi oldalán, a tököket ugyanis a Fővárosi Állat- és Növénykertben hasznosítják majd takarmányként és komposztként.

Őrsi Gergely posztja szerint Szabó Roland, az állatkert igazgatója is támogatja a kezdeményezést. Az elmúlt napokban egyébként több állat is kapott tökbe rejtett takarmányt az állatkertben, így például a cebui disznók és szurikáták is.

(Kiemelt képünk: Csemegéző állatok. Forrás: Facebook)

18:54

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

15:45

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.