Adja a töklámpást az állatkert lakóinak

A II. kerületi önkormányzat gyűjtőpontokat hozott létre a Marczibányi Téri Művelődési Központban, valamint a Klebelsberg Kultúrkúriában, ahol szombatig bárki leadhatja a megunt töklámpásait.

2022. november 3., 07:53

Szerző:

„Ne dobd a kukába! Adjuk a zsiráfnak!” – írta aŐrsi Gergely polgármester a közösségi oldalán, a tököket ugyanis a Fővárosi Állat- és Növénykertben hasznosítják majd takarmányként és komposztként.

Őrsi Gergely posztja szerint Szabó Roland, az állatkert igazgatója is támogatja a kezdeményezést. Az elmúlt napokban egyébként több állat is kapott tökbe rejtett takarmányt az állatkertben, így például a cebui disznók és szurikáták is.

(Kiemelt képünk: Csemegéző állatok. Forrás: Facebook)

17:58

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

16:26

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

15:43

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).