A Velencei Bizottság arra kéri az Országgyűlést, hogy ne fogadja el a Stop Sorost az ő ajánlásai nélkül

2018. június 18., 21:33

Szerző:

Az Európa Tanács alkotmányjogi szakértőkből álló testülete, a Velencei Bizottság az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint Gianni Buquicchio és Szijjártó Péter kétoldalú megbeszélésén megvitatták a testületnek a középiskolai oktatást érintő ukrán oktatási törvényről korábban kialakított véleményében foglaltak végrehajtását, valamint a készülő magyar Stop Soros szabályozásról készülő álláspontját hétfőn Strasbourgban, az Európa Tanács Kisebbségvédelmi Keretegyezmény és a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Chartája hatálybalépésének 20. évfordulója alkalmából rendezett kétnapos konferencián – írja az MTI.

 

A találkozón Buquicchio arra kérte a magyar Országgyűlést, hogy ne fogadja el a Stop Soros törvényt a Velencei Bizottság pénteken esedékes véleményének közzététele előtt, de legalább vegye figyelembe a véleménytervezetében megfogalmazott, a magyar hatóságoknak már korábban elküldött ajánlásokat. Ezt várja el egyébként Angela Merkel német kancellár pártja a Kereszténydemokrata Unió (CDU) is, de kétséges, hogy az Orbán-kormány eleget tesz-e a kérésnek, hiszen a Stop Sorosról szerdán szavaznak, a törvénycsomagot pedig borítékolhatóan elfogadják a fidesz kétharmados többségével.

Szijjártó a maga részéről az MTI-nek adott nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy nem lehet, és elfogadhatatlan, hogy az európai adófizetők pénzéből fenntartott európai intézmények jobban aggódjanak a kontinensre illegálisan érkező, veszélyt hordozó bevándorlókért, mint azokért a nemzeti kisebbségekért, akik évszázadok óta itt élnek Európában. Magyarország elengedhetetlennek tartja és ezért felszólítja az Európa Tanácsot, hogy vegye komolyan az európai kisebbségek védelmének ügyét. Magyarország elengedhetetlennek tartja és ezért felszólítja az Európa Tanácsot, hogy vegye komolyan az európai kisebbségek védelmének ügyét.

2023. február 1., 16:21

Új telefonszámon érhető el ezután az ügyeleti ellátás: az 1830-as központi telefonszámot kell annak tárcsáznia, aki az ellátásszervezéssel akar kapcsolatba lépni. Amikor a beteg felhívja a 1830-as központi számot, az irányítószáma alapján kapcsolják az illetékes vármegye mentésirányítását, és ott döntenek a következő lépésről.