A Váci út-Dózsa György út sarkán nagyon oda kell majd figyelni az autósoknak

Forgalomkorlátozást vezet be a BKK, várhatóan 2022. augusztus végéig.

2021. július 1., 20:53

Szerző:

A 3-as metróvonal rekonstrukciója keretében megkezdődik a Dózsa György úti metróállomás utólagos akadálymentesítése, a felszíni kivitelezési munkálatok miatt vasárnaptól sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani, a környéken torlódások alakulhatnak ki – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. 

A Váci út és a Dózsa György út csomópontjában módosul a forgalmi rend: a Váci úton mindkét irányban két-két sávon lehet közlekedni, sávelhúzásokra kell figyelni, és a belváros felé vezető oldalon nem lehet balra kanyarodni a Dózsa György útra. Az Újpest irányába közlekedők csak egyenesen haladhatnak, sem balra, a Dráva utcába, sem jobbra, a Dózsa György útra nem lehet bekanyarodni. A Dózsa György úton az építési terület mellett – sávelhúzással – irányonként egy-egy sáv lesz járható.

A BKK közölte, hogy az aluljáróban a Dráva utcai rámpás gyalogos kijáraton nem lehet majd kimenni, csak lépcsőn lehet a felszínre jutni. A liftek beépítése a metró forgalmát nem befolyásolja.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Zacskós vízzel hűsíti magát egy nő a fővárosi Móricz Zsigmond körtéren 2021. június 24-én. A hőség miatt tasakos vizet osztanak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkatársai a főbb budapesti csomópontokon. MTI/Soós Lajos)

 

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.