Újabb kórházban hirdettek felvételi zárlatot

A koronavírus mind a két intézményben elkezdett terjedni. 

2021. szeptember 6., 15:13

Szerző:

Ahogy korábban is írtuk, felvételi zárlatot hirdetettek a Szent János Kórház sebészeti osztályán, mert több betegnek és szakembernek is pozitív lett a koronavírustesztje. Hétfőn a Szent Margit Kórház belgyógyászati osztályán is zárlatot hirdettek hasonló okok miatt. A kórházi osztályon 27 ember kapta el a fertőzést. 

A Szent Margit Kórház összevont Krónikus Belgyógyászati és Ápolási osztályán, amint fény derült a koronavírus-érintettségre, azonnali hatállyal felvételi zárlatot hirdettek, írja az Origo. Az érintetteket egyébként azonnali hatállyal olyan intézményekbe szállította az Országos Mentőszolgálat, ahol kifejezetten koronavírusos betegeket ellátó osztály is van. 

A Szent Margit Kórház által kiadott közlemény szerint a koronavírus-fertőzésben érintett osztály kórtermeit kiürítették, illetve az ellátás megszűnése után a belgyógyászaton zárfertőtlenítést is végeztek.

(Kiemelt kép: Oltópont a Szent Margit Kórházban 2021. március 13-án. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.