800 kistelepülésen lévő postafiókot zárhatnak be egy jobbikos politikus szerint

Ez a teljes állomány egyharmada.

2021. augusztus 9., 16:23

Szerző:

A Magyar Posta olyan átszervezésekre készül, amelyek rendkívül negatívan érintik a vidéki kistelepülésen élőket – jelentette ki a Jobbik alelnöke, Dudás Róbert hétfői online sajtótájékoztatóján. A politikus szerint félő, hogy postahivatali bezárásokhoz vezethetnek a postai átszervezések, amelyek mintegy 800 fiókot érinthetnek a 2400-ból. Ez a postafiókok harmadát jelenti, szinte kivétel nélkül kistelepüléseken lévőket – jegyezte meg. 

Annak érdekében, hogy megakadályozza a postai bezárásokat, a jobbikos képviselő minden érintett településen aláírásgyűjtést kezdeményez, levelet ír a polgármesternek, hogy segítsék az aláírásgyűjtést, valamint határozati javaslatot is beterjeszt annak érdekében, hogy jogilag is akadályozzák a posták bezárását. Dudás Róbert kijelentette: jelenleg az ezer fő feletti településeken kötelező csak postát fenntartani, azonban szeretnék elérni, hogy ez 500 fő felett is kötelező legyen. Hangsúlyozta, a kistelepüléseken a takarékok bezárása után a posták töltik be az utolsó pénzintézeti szerepkört, ahol a lakosok a pénzügyeiket intézni tudják.

(Kiemelt kép: A Magyar Posta Zrt. Elektronikus Posta Központjának épülete a főváros VIII. kerületében, az Orczy téren. Az 1997-ben átadott épületben működik a Magyar Posta logisztikai központja és a 14. számú Vámhivatal is. Fotó: Róka László / MTVA/Bizományosi)