Ennél nincs feljebb, világpolitikai tényező lett Orbán Viktor a kormánypárti politológus, Lánczi Tamás szerint

2019. május 4., 18:11

Szerző:

Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor találkozójának létrejötte bizonyítja, hogy a magyar miniszterelnök ma már a világpolitika – és nem csak Európa – egyik meghatározó szereplőjévé vált, aki egyaránt fontos Izrael, Trump és Kína számára is – fejtette ki a Magyar Nemzet kérdésére Lánczi Tamás, a Figyelő volt főszerkesztője, a kormányzati megrendelésekkel kitömött Századvég egyik vezetője.

A kormányfő tehát nincs elszigetelődve, ellentétben azzal, amit az ellenzék állít. – Egyre többen Európa egyik erős embereként tekintenek Orbán Viktorra – mondta a politológus, hozzátéve, hogy

Az elemző szerint reális forgatókönyv lehet, hogy az Európai Néppárt konzervatív vonulata a Fidesszel együtt elszakad a liberális szárnytól – írja a lap.

A május 13-i washingtoni találkozóval az amerikaiak célja egyértelműen az, hogy ellensúlyozzák Vlagyimir Putyin Oroszországának a befolyását az Magyarországon. Erről Mike Pompeo amerikai külügyminiszter is beszélt a február 11-i budapesti látogatásán.

Lánczi Tamás
Fotó: Kovalovszky Dániel

 

Tegnap 16:38

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.