A Polgári Válasz egy több mint kétmilliárd forintos számlát adott át Parragh Lászlónak

A párt szerint a kamarai tagok évente 5000 forintot fizetnek azért, hogy a kamara és elnöke ellássa képviseletüket, ezért a pénzért azonban lényegében semmit nem kaptak, csak árulást. 

2022. július 15., 07:24

Szerző:

A párt aktivistái a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának otthont adó irodaház bejáratára ragasztották fel a számlát.

„A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara feladata többek között a tagság érdekvédelme lenne, amelyet a Polgári Válasz álláspontja szerint a szervezet és elnöke, Parragh László nem látott el, sőt, a tagság érdekeivel szögesen ellentétes törvényi szabályozás motorja volt az elmúlt hetekben. A Magyar Országgyűlés így a 450 ezer katás vállalkozó túlnyomó többségének anyagi ellehetetlenülésével járó, teljes mértékben átgondolatlan, magyar családok százezreinek megélhetését veszélybe sodró jogszabályt fogadott el” – közölte a Polgári Válasz.

Emlékeztetnek: a kamarai tagok évente 5000 forintot fizetnek azért, hogy a kamara és elnöke ellássa képviseletüket, ezért a pénzért azonban lényegében semmit nem kaptak, illetve, még ennél is rosszabbat: árulást. Parragh és az iparkamara árulásának számláját nemcsak a katás vállalkozók, hanem számos vállalkozás nehéz helyzetbe kerülésével az egész társadalom fogja megfizetni.

A Polgári Válasz (PV) alelnöke, Rába Kálmán Vas megyei és kőszegi önkormányzati képviselője csütörtök délután emlékeztette az iparkamarát és elnökét, hogy miközben 450 ezer katás vállalkozó pénzét zsebre tették, megszegték hivatali esküjüket.

Rába Kálmán és a Polgári Válasz aktivistái egy kétmilliárd-kettőszázötvenmillió forintról szóló számlát helyeztek el a kamara budapesti székházának bejáratán – ugyanis csak ebben az évben ennyi pénzzel tartozik kamara és Parragh a magyar katásoknak. A pénzt eltették, az érdekvédelem elmaradt.

A Polgári Válasz szerint nem maradhatnak következmények nélkül a történtek, ezért hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a párt.

A Polgári Válasz ellenzéki jobboldali, polgári pártként a hazai középosztály felemelkedéséért, polgárosodásért küzd és minden olyan esetben figyelmezteti a hatalommal visszaélőket esküjükre, amikor megszegik azt – fogalmazott Rába Kálmán.

A Polgári Válasz a parlamenten kívüli pártok többségével ellentétben a következő időszakban is aktív, kezdeményező politikát fog folytatni. Alapszervezeteket alakítunk, újabb akciókkal hívjuk fel magunkra a figyelmet; addig is képzésekkel, politikai kerekasztal beszélgetéssel és szervezetfejlesztéssel színesített közösségi nyári táborba várjuk a jobboldali, konzervatív fiatalokat – zárta mondandóóját a PV második embere.

(Kiemelt kép: a Polgári Válasz aktivistái Parragh Lászlónak állítottak ki egy 250 milliárd forintról szóló számlát. Fotó: Polgári Válasz)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.