A PDSZ felmérése szerint a tanárok 80 százaléka nyáron is dolgozik

A tanárok 80 százaléka másodállást vállalnak és táboroztatnak, hogy kiegészítsék a fizetésüket. De van olyan, aki harmadállást is vállal.

2022. július 24., 19:47

Szerző:

A tanárok 80 százaléka pihenés helyett munkával tölti a nyarat: másodállást vállalnak és táboroztatnak, hogy kiegészítsék a fizetésüket. Ez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) felméréséből derült ki – írta az RTL Híradó.

Mivel tanév közben is sokan kényszerülnek másod- és harmadállást vállalni, a következő sztárjktárgyaláson a tanárok a szigorított kataszabályokról is egyeztetnének az oktatási államtitkárral.

A PDSZ felmérését 1400 tanár töltötte ki. Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője elmondta, hogy a rengeteg tanár évközben is vállal plusszmunkát, akiknek nagy része most lehetetlenül el azzal, hogy kiesnek a katás vállalkozók köréből.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Balázs Attila)

19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

16:01

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.