Nem adják fel a kézisek, cél a négy közé jutás a decemberi világbajnokságon

Az olimpián a hetedik helyen végeztek.

2021. augusztus 13., 20:11

Szerző:

Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke szerint a női válogatott számára a cél a negyeddöntőbe jutás a decemberi világbajnokságon. Pálinger Katalin elmondta az M1-nek: nagyon furcsa, hogy a vb-n olyan csoportot hoztak össze, amelyben csak európai együttesek szerepelnek majd.

„Ez azért nem megszokott dolog, de ha azt nézzük, hogy a mi válogatottunk a legjobb nyolc közé szeretne kerülni, akkor nekünk most nem is az a legfontosabb, hogy kik a csoportellenfeleink. Onnan ugyanis mindenképpen tovább kell menni, és már most a középdöntős ellenfelekkel is kell foglalkozni. Ez nem nagyképűség, de ettől a csapattól elvárjuk, hogy jusson a középdöntőbe” – mondta.

A csoportellenfelekkel kapcsolatban kiemelte: az erőviszonyok ismeretében a magyar és a német csapat előrébb helyezkedik el riválisaiknál, amivel nem áll szándékában lebecsülni a cseheket és a szlovákokat. Legfőképpen azért nem, mert az európai női kézilabdában már nincsenek előre lefutott mérkőzések, könnyedén hozott győzelmek, és a legutóbbi világversenyeken rendre akadtak meglepetéscsapatok is. Majd utalt éppen a magyarok egyik csoportellenfelére, a csehekre, valamint a horvátokra.

„Nem szabad úgy nekimenni, hogy a német-magyar mérkőzés lesz majd a csoportdöntő, mert mindig csak az éppen soron következő meccsre fogunk készülni. A csoportban minden találkozónkat meg kell nyernünk, ez a cél” – nyilatkozta Pálinger.

A válogatottat irányító Elek Gábor megbízatása szövetségi kapitányként az olimpia végéig szólt, ezzel kapcsolatban Pálinger elmondta: az ilyenkor szokásos menetrend szerint az elnökség összeül és értékeli a válogatott teljesítményét, valamint a szövetségi kapitány munkáját, illetve meghallgatják a beszámolót, majd meghozzák „a megfelelő döntést”.

„Olimpiai ciklusban gondolkodunk, és ugye ott az ötkarikás játékokat követi majd egy hazai rendezésű Európa-bajnokság is. Ezért hosszú távú tervet állítunk majd fel, méghozzá rövid időn belül” – hangsúlyozta a sportvezető.

A magyar női válogatott pótselejtezőn harcolta ki az olimpiai részvételt, Tokióban végül – két győzelemmel és négy vereséggel – a hetedik helyen zárta a tornát. A vb-n, amelyet december 2. és 19. Spanyolországban rendeznek, először szerepel majd 32 csapat, és a tornán mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol négy darab hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kvalifikál a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben az Ázsia-bajnokság győztese, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozik.

(Tokió, 2021. július 31. Vámos Petra, Háfra Noémi, Klujber Katrin, Schatzl Nadine és Márton Gréta (b-j), a győztes magyar női kézilabda-válogatott tagjai a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés után a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 31-én. A magyar csapat 29-25-re győzött. MTI/Czeglédi Zsolt)

Tegnap 19:04

Megosztja az Európai Uniót, hogyan viszonyuljanak a mozgósítás elől menekülő oroszokhoz. Van olyan ország, ami védelmet biztosítana számukra, de van, amelyik biztonsági kockázatként tekint rájuk. A magyar kormány eddig nem szólalt meg az ügyben.

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.