A Miniszterelnökség elnézést kért, amiért valótlanságokat híresztelt Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára cégéről

2019. május 28., 07:43

Szerző:

Több mint két évvel a jogerős bírósági ítélet megszületése és egy nappal a Demokratikus Koalíció EP-választási sikere után a Miniszterelnökség közleményben kért elnézést, amiért valótlanságot állított az Altus Zrt.-ről.

„A Fővárosi Ítélőtábla 2017. május 17-én hozott jogerős ítélete megállapította, hogy a Miniszterelnökség - Lázár János 2015. március 23-án az Európai Bizottság elnökéhez, Jean-Claude Junckerhez eljuttatott levelében - sajtóértesülésekre utalással valótlanul híresztelte, hogy az ALTUS Zrt. több szálon is összekapcsolódott a magyar olajmaffia legsikeresebb és legveszedelmesebb szervezett bűnözői csoportjával, megsértve üzleti jó hírét. A Miniszterelnökség elnézést kér a jogsértés miatt.”

Az Altus Zrt. Gyurcsány Ferenc tulajdonában van, ügyvezető igazgatója a volt miniszterelnök felesége és a DK EP-listavezetője, Dobrev Klára. Ő még 2015-ben jelentette be, hogy pert indít Lázár János, Orbán Viktor és Deutsch Tamás llrn is, amiért azt híresztelték, hogy az Altus Zrt. másfél milliárd forintos megbízási szerződést kapott az Európai Bizottságtól. a valóág ezzel szemben az, hogy a cég vezette 11 tagú nemzetközi konzorcium megbízási díja ennek az összegnek kevesebb mint egytizede, ráadásul meg kell osztania azzal tíz másik céggel, amely vele együtt indult a konzorciumban.

Múlt héten Dobrev Klára Deutsch Tamás ellen is megnyerte a pert.