A Mérce oldalát is terheléses támadás érte az előválasztási eredményváró alatt

Nem a Mérce volt az egyetlen.

2021. október 18., 10:31

Szerző:

"Miközben az ország az előválasztás második fordulójának eredményeire várt, szokatlan mértékű „érdeklődést” fedeztünk fel az oldalon. Késő estére vált bizonyossá, hogy a Mérce délután hat órától terheléses támadás áldozata lett: néhány óra leforgása alatt milliós nagyságrendű kamu felhasználó érkezett az oldalra külföldi IP-címekről. Az ártó szándékkal generált terhelést a szerverünk nem bírta: a merce.hu csak késő este várt újra elérhetővé minden érdeklődő számára" – ez a szolgálati közlemény jelent meg a baloldali lap oldalán hétfő reggel. Az UDP & SYN típusú terheléses támadás tényét az éjszaka folyamán a Mérce szerverének szolgáltatója is megerősítette.

Hasonló támadás érte a 444.hu és az előválasztási hivatalos oldalát is vasárnap este. A támadók kilétéről egyik esetben sem tudni.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO / IST / Science Photo Library via AFP)

15:37

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.