A magyarok a várólistákat tartják az egészségügy legnagyobb problémájának

2018. március 23., 13:55

Szerző:

A magyarok az egészségügy legfőbb problémáinak azt tartják, hogy nagyon hosszú a várakozás a műtétekre, nagy a szakemberek elvándorlása és rossz a kórházak felszereltsége – derül ki a Republikon Intézet felméréséből, amit a 24.hu megrendelésére készített az intézet.

Az egészségügy helyzete az a kérdés, ami nem osztja meg a magyar társadalmat pártszimpátia alapján, a kormánypárti és az ellenzéki szimpatizánsok nagy többsége hasonló véleményen van. A felmérés szerint toronymagasan az egészségügy helyzetét látják az emberek a legfontosabb problémának Magyarországon.

A megkérdezettek 84 százaléka szerint problémát okoznak a túl hosszú várólisták, nagyon sokat kell várni egy műtétre. A második helyen közvetlenül az elvándorlás és a szakemberhiány áll, a megkérdezettek 83 százaléka szerint ez gond.

Ugyancsak probléma a kórházak felszereltsége és szegényes eszközparkja (79 százalék), és a kórházak állapota (77 százalék). Szintén sokan tartják problémának az egészségügyi dolgozók alacsony fizetését és a rossz kórházi kosztot (71 százalék), de a többség szerin a lassan kiérkező mentők is gondot jelentenek (69 százalék). A hálapénz 68 százalék szerint gond.

A felmérés kimutatja, hogy a kormánypártiak megengedőbbek a magyar egészségüggyel szemben, de ők is elégedetlenek a jelenlegi helyzettel. 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.