A legkisebb is számít – Elkobozta a Momentum aláírásgyűjtő íveit a Tesco biztonsági őre

2018. február 20., 16:24

Szerző:

Szokatlan eset játszódott le a kalocsai Tesco áruház parkolójában a Momentum Mozgalom keddi közleménye szerint. Az áruház biztonsági őre elvette a Momentum aláírásgyűjtő íveit és bevitte őket az áruházba. A Momentum állítja, szabályosan gyűjtötték az aláírásokat – írja a 24.hu.

Az íveket kis idő után visszaadták nekik, de a párt szerint ezzel a Tesco megsértette a tisztességes választás alapelvét és akadályozta a pártot a gyűjtésben. Ezért  kifogást nyújtanak be a Nemzeti Választási Irodánál (NVI). Feljelentést is tesznek, mert az ívek elvétele szerintük bűncselekmény. Az íveken szereplő adatok miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz is fordulnak. Hozzáteszik:

„Ez egy újabb eset, ahol a Tesco és a Momentum aktivistái szembekerülnek egymással. Korábban a Tesco akadályozta aktivistáinkat a népszavazási aláírásgyűjtésekben. Az áruház ahelyett, hogy a Momentum ellen emelt volna kifogást, biztonsági őrökkel gyakorolt nyomást az ajánlásgyűjtő aktivistáinkra."

 

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.