A Kutyapárt szerint ajánlásokkal és aláíráscserével akarta segíteni őket a Fidesz és Gattyán jelöltjei

Összesen 5000 gyanús aláírást semmisített meg a Kutyapárt.

2022. március 2., 17:34

Szerző:

„Détári Lajos aláírásokat akar cserélni. Kihangosított telefonon hallgatja végig a Választási Iroda, hogy a Megoldás Mozgalom szolnoki jelöltje ugyanezt akarja. Ajánlgatják nekünk a Liberális Párt 2014-ben gyűjtött ajánlásait. A Fidesz meg aláírásokat akar nekünk hozni, részben halottakét. Igen. Aláírást akart gyűjteni nekünk a Fidesz. De nem sikerült. 5000 aláírást húztunk át, mert gyanús forrásból érkezett. Ahol lehet, feljelentést teszünk” – közölte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP).

A párt arról ír, hogy „maffiaszerű módszerekkel akarták csőbe húzni” a kutyapártos jelölteket többek között fideszesek és a Gattyán-féle Megoldás Mozgalom jelöltjei, sokszor halott emberek ajánlásaival, vagy aláírások cserélésével. „Időben kapcsoltunk, és feltártuk, miként működik a Fidesz ajánlásmutyi-rendszere. Az alábbi sztorikból összeáll, miként akarja a Fidesz halálos ölelésébe fogni a kisebb pártokat. Mivel a halottak ajánlásai kapcsán a közokirat-hamisítás is felmerül, feljelentést teszünk. A gyanús ajánlásokat mind érvénytelenítettük” – írták.

Azt mondják, az ajánlásgyűjtés során számos kutyapártos jelölt kapott „nagyon furcsa felajánlásokat” sokszor ismeretlen emberektől, hogy gyorsan tudnak sok ajánlást szerezni. „Rögtön gyanút fogtunk. Arra kértük jelöltjeinket, hogy dokumentálják az eseteket, és a felajánlott ajánlásokat érvénytelenítsék” – tették hozzá.

„Szerencsére napi szinten nyomon követtük, hogyan állnak a jelöltjeink, így feltűnt volna, ha valakinek hirtelen a semmiből több száz aláírása lett volna. Erre se volt szükség igazán, mert a jelöltjeink maguktól szóltak, amikor valaki gyanúsan sok aláírást hozott nekik, és ezeket az aláírásokat mind áthúztuk” – írták. Hozzáteszik: Nem volt egyébként nehéz észre venni, hogy mit csinál a Fidesz, hiszen senki nem gyűjt egy kutyapártos jelöltnek egy nap alatt több száz aláírást törvényesen, ők pedig simán hoztak 700-at másnapra.

A párt közölte, ahol lehet, megteszik a feljelentést és a választási irodákban is jelezték a történteket. A sok érvénytelen aláírás miatt kénytelenek voltak egy jelöltet visszaléptetni, ugyanis nem tudták bizonyítani, hogy a szerzett aláírások egy része törvényesen lettek-e megszerezve.

A Kutyapárt „passzivistáit”  a Megoldás Mozgalom jelöltjei négy körzetben próbálták meg aláíráscserére rávenni.

  • Budapest 2-es választókörzetben a MEMO helyi jelöltje (Szenes Gábor) akart aláírásokat cserélgetni. A Kutyapárt hozzátette, hogy ebben a körzetben valaki, aki elkért a kutyapárttól 20 ívet, és visszavitték másnapra azokat, a visszahozott ívek között ott volt a MEMO egyik íve is, ugyanazokkal a nevekkel, amiket a Kutyapárt íveire is írtak.
  • Budapest 9-es választókörzetben a helyi jelölt (Détári Lajos) személyesen ment a Kutyapárt pultjához, és szeretett volna aláírásokat cserélni.
  • Budapest 14-es választókörzetben a MEMO helyi jelöltje (Hajmási Gergely) ugyanezt tette.
  • Szolnoki választókörzetben a Kutyapárt jelöltje épp bent volt a helyi választási irodában, mikor is telefonon kereste Gattyán ottani embere. Péter kihangosította a telefonját, így az iroda tisztelt munkatársai élőben hallgathatták végig, hogy a Megoldás Mozgalom jelöltje aláírásokat szeretne cserélni velünk.

Az ügyben kérdéseinket elküldtük a Megoldás Mozgalomnak, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

(Kiemelt kép: Kovács Gergely magyar grafikus, weboldal-készítő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke. 2021. október 27. Fotó: Merész Márton)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.