A magyar külügyminisztérium is reagált Putyin területkövetelési kijelentésére

Putyin korábban arról beszélt, hogy Lengyelországnak, Romániának és Magyarországnak is területi követeléseik vannak Ukrajnával szemben. A lengyel és a román külügy magától reagált a kijelentésre, míg a magyar csak az Index kérdésére válaszolt a témában.

2022. november 6., 15:59

Szerző:

(Vlagyimir Putyin az orosz nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott pénteki beszédében azt mondta, néhány ország, köztük Lengyelország még mindig nem mondott le arról, hogy visszaszerezze a korábban elcsatolt területeit Ukrajnától. Elmondása szerint Varsóban még mindig beszélnek ezen területek visszaszerzéséről. De hasonlóan vettek el területeket Romániától és Magyarországtól is, amikre ők is igényt tartanak.

Romániának biztos nem kell

A román külügy szombaton nyilatkozatot tett közzé, amiben kijelentették, hogy elutasítják az orosz elnök beszédében elhangzott állításokat, amelyek tévesen azt sugallják, hogy Romániának területi követelései vannak Ukrajnával szemben.

Továbbá közölték, hogy Románia továbbra is határozottan támogatja Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását.

Lengyelországnak sem kell

A lengyelek is reagáltak Putyin beszédére, ők azt írták, hogy „Olyan pletykákról és álhírekról beszélt (Putyin, a Szerk.), amelyek teljesen távol állnak a valóságtól.”

Magyarország békét akar

Végül a harmadik érintett fél, vagyis Magyarország is reagált a beszédre – bár ehhez az Index kérdése kellett. A portál megkeresésére reagálva azt írta a külügy, hogy 

„Nem tartjuk helyesnek a háborús konfliktust mélyítő nyilatkozatokat. Az ilyen nyilatkozatok helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség!”

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orosz Történelmi és az Orosz Hadtörténeti Társaság újjáalakulásának 10. évfordulója alkalmából a Nemzeti Egység Napján Moszkvában 2022. november 4-én. Fotó: Jevgenyij BIJATOV / Szputnyik / AFP)

 

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).